Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
62,249 $

Oroszország: több mint 210 ukrán célpont semmisült meg 24 óra alatt

A tisztviselő elmondása alapján az offenzíva célja az ukrán harcosok és katonai felszerelések semlegesítése volt, amely számos régióban sikerrel járt.

...svg content...Fotó: Ukrán katonák futnak Kramatorszkban 2022. július 7-én, miután orosz rakétatámadás érte a donyecki régióban fekvő város egyik lakónegyedét. MTI/AP
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov közölte, miszerint az orosz harci repülőgépek, rakéták és tüzérségi csapatok több mint 210 ukrán katonai célpontot semmisítettek meg az elmúlt 24 órában.

Kifejtette, hogy az orosz erők 22 parancsnoki állást, 72 térségben elhelyezkedő tüzérségi egységek lőállásait, illetve 117 térségben lévő harcosokat és katonai felszereléseket támadtak – derül ki a TASS beszámolójából. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

Az orosz tisztviselő korábban azt állította, a kremencsuki bevásárlóközpontot érő támadás kapcsán számos álhír látott napvilágot, többek között az is, hogy az épületben közel ezer fő tartózkodott, ezt azonban határozottan tagadta.

A jelentések szerint az orosz légierő nagy pontosságú precíziós rakétákkal mért csapást a helyi fegyverraktárakra, az ott tárolt katonai eszközök lőszereiből eredő robbanás miatt pedig tűz ütött ki az említett bevásárlóközpontban, amely teljesen kihalt volt.

Kijelentéseit Oroszország ENSZ-nagykövete, Dmitrij Poljanszkij is megerősítette, valamint az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova is szót emelt ennek ügyében, hangsúlyozva, hogy az erre vonatkozó állítások nem mások, mint „a kijevi rezsim újabb provokációi”.

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.