Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,259 $

Kimondta első fokon a bíróság, hazudott a kormánysajtó Donáth Annáról

Donáth Annáról, a Momentum vezető politikusáról még 2019 környékén terjesztette a kormányközeli körökhöz tartozó média, hogy az apja munkahelyén egy lányt zaklathatott.

...svg content...Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselõje érkezik a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörbe, hogy leadja szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt
Belpolitika

Nagy Noel

Szerkesztő

A párt európai parlamenti képviselője tagadta a vádakat és már 2020-ban beperelte a kormányközeli sajtót, az összes sajtó-helyreigazítási pert megnyerte. Most a személyiségi jogi (jóhírnév) jogsértés ügyében folynak a perek, amelyért sérelem díjban részesül a politikus.

A bíróság pedig a sajtó-helyreigazítási perekhez hasonlóan a személyiségi jogi perekben is megállapította Donáth igazát, így győzelmet aratott több kormánypárt médiafelület is sérelemdíjat fizethet a politikusnak, amennyiben nincs fellebbezés vagy ha van, azt is megnyeri Donáth. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

Az ítélet értelmében a portáloknak el kell távolítaniuk az összes olyan cikket, amelyben valótlanul zaklatónak állították be Donáth Annát – írja a Telex. Ezen felül egy bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenni, a TV2-nek pedig a Tények című műsorban is ezt be kell olvasnia.

„Már a bíróság számára is egyértelmű, hogy a TV2, az Origo és a Ripost a hatalom fegyvere” – kommentálta az ítéletet Donáth Anna, aki szerint ebből is látszik hogy a hazug lejáratás vált a rendszer egyik legfontosabb elemévé.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Számtalan alkalommal előfordult már a kormányközeli sajtóval, hogy téves vagy egyenesen valótlan információt terjesztettek egy, a rendszer által veszélyesnek megítélt politikusról annak céljából, hogy teljes lejárassák őt.

Ez történt Vona Gáborral is 2018-ban, amikor ő volt Orbán Viktor legfőbb kihívója a miniszterelnöki pozícióért: akkor Vonáról tényleg mindent terjesztettek, köztük azt, hogy homoszexuális és egyszerre azt, hogy egy török szélsőjobboldali szervezet tagja/szimpatizánsa.

Egyebek mellett Hadházy Ákos, Juhász Péter, Szél Bernadett, Márki-Zay Péter és megannyi politikus hasonlóan lehetetlen támadásoknak volt kitéve, amikor jelentősebb politikai szerepük volt. A taktika pedig hatékony, mivel általában a választási kampányokban szokták a politikusokról a valótlan állításokat terjeszteni, a bíróság pedig úgyis csak 1-2 évvel később hoz ítéletet, amikor már nincs akkora tétje.