Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Az orosz erők Ukrajna szántóterületének 22%-át már elfoglalták

Oroszország egyre nagyobb és nagyobb területeket szerez magának Ukrajnában, amivel még nehezebb helyzetbe hozza az ukrán gazdaságot.

Fotó: Érett kalászok a dél-ukrajnai Odessza környékének árpaföldjén 2022. június 23-án. ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az Ukrajna elleni orosz háború globális élelmiszerválsággal fenyeget. MTI/PAP/Leszek Szymanski
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ukrajnának számos kihívással kell szembenéznie a háborúban, ami szép lassan fél éve tart, és nem tudni, az mikor érhet véget. A valószínűbb forgatókönyvek közé tartozik, hogy télen is folytatódni fognak a harcok, és ha véget is ér a háború, sok szankció érvényben maradhat.

Ennek egyre inkább megérkezik a hatását az Európában élők, többek között a magyar emberek is. Jó példa erre a forint rohamos romlása, az egyre mélyebbre kerülő árfolyam, ami sokakat aggaszt, és akkor az inflációról még nem is beszéltünk. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az ukránok sem teszik le a fegyvert, és mivel a felek még csak tárgyalóasztalhoz sem ülnek, nehéz megmondani, mikor jöhet el az a pont, amikor véget érnek a harcok. Az oroszok ezen idő alatt egyre több területet foglalnak el, beleértve a szántóterületeket is.

A NASA Harvest missziója szerint az orosz erők a szántóterületek már mintegy 22%-át elfoglalták, ami jelentősnek mondható. Ez pedig a globális élelmiszerellátásra is hatással van, és sok esetben negatívan, nem pozitív módon.

A The Guardian cikkéből kiderült, hogy az ukrán földek, ahol a téli és a tavaszi termés 28%-át vetik el a gazdák, már orosz ellenőrzés alatt állnak. Hatalmas mennyiségről beszélünk, amiről jelenleg Ukrajna kénytelen lemondani, még ha nem is önként.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.