Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

Szíria feltétel nélkül támogatja Oroszország ukrajnai hadműveletét, amely „az ország védelmét célozza”

A tisztviselő közölte, számos ok vezetett ahhoz, amely szükségessé tette Oroszország válaszlépését, hiszen a Nyugat „erőteljes veszélyt jelent az országra nézve”.

Fotó: Ukrán katonák harcálláspontjukra készülnek a Harkov közelében húzódó orosz fronton 2022. július 2-án. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

Riad Haddad, Szíria moszkvai nagykövete kijelentette, Damaszkusz „teljes egészében látja” a Kreml ukrajnai hadműveletét, amely Oroszország védelmét szolgálja, ezáltal feltétel nélkül támogatják az ország tevékenységeit.

Hangsúlyozta, hogy a katonai művelet célja a nemzetbiztonság, az ország szuverenitásának és területi integritásának védelme a zsoldosokkal és neonácikkal szemben, amelyek „a világ minden tájáról özönlenek”. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Majd hozzátette, Szíria „nagyon is tisztában van azokkal a veszélyekkel, amelyeket a Nyugat jelent Oroszországra nézve”, hiszen az országnak számos fenyegetéssel kell szembenéznie, amelyek mind a nyugati országok irányából érkeznek.

A nagykövet úgy véli, az egyik legnagyobb kihívás „a hamis és félrevezető médiaháború”, amelynek célja az igazság és az ország „hírnevének meghamisítása” a nép szemében, emellett a zsoldosok tevékenysége is gondot jelent, amelyeket az Egyesült Államok és a nyugati országok támogatnak Oroszországgal szemben.

Elmondása szerint ugyanezek a zsoldosok harcoltak Szíriában azzal a céllal, hogy lerombolják az ország infrastruktúráját és állami intézményeit, emellett más országokat és népeket „rendeljenek alá az akaratuknak” – írta a TASS.

Végül a gazdasági blokádot és az igazságtalan szankciókat emelte ki, amelyeket a Nyugat vezetett be Szíria ellen, most pedig ugyanezt teszi Oroszországgal, azonban a két ország „együttes erővel száll szembe ezzel a mérhetetlen arcátlansággal és a nyugati hegemóniával, amelyet Amerika vezet”.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.