Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,721 $

Zelenszkij: Lukasenko kijelentése „veszélyes fejlemény”, amelynek hamarosan látjuk az eredményét

Az ukrán vezető biztos benne, hogy fehérorosz kollegájának szavai egyfajta „jelzésnek” minősülnek, ezért a cselekedeteit „szemmel kell tartani”.

...svg content...Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével a kijevi megbeszélésük után tartott sajtóértekezleten 2022. június 11-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Fehéroroszország elnöke, Alekszandr Lukasenko kijelentette, országa teljes mértékben Oroszország mellett áll az ukrajnai katonai hadjáratban, amely része a Moszkvával való „egységes állam” iránti hosszú távú elkötelezettségnek.

Hangsúlyozta, hogy február végétől, már „az első naptól kezdve” Putyin hadjáratát támogatta, ma pedig azért bírálják őket, mert az egész világon egyedüli országként támogatják Oroszországot a nácizmus elleni harcban. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

„Mindig támogattuk, s ezután is támogatni fogjuk az országot. Akik minket kritizálnak, nem tudják, hogy milyen szoros szövetségben állunk az Orosz Föderációval, mint ahogyan azt sem, hogy gyakorlatilag közös a hadseregünk. Együtt maradunk a testvéri Oroszországgal” – mondta.

Lukasenko engedélyezte, hogy az orosz csapatok országa területét használják Ukrajna megszállásakor, egyes ukrán tisztviselők pedig úgy vélik, Fehéroroszország hamarosan közvetlenül is bekapcsolódhat a háborúba.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szerint a fehérorosz vezető kijelentése egyfajta „jelzés”, bármely megjegyzése pedig „veszélyes fejleménynek” minősül, így a cselekedeteit „szemmel kell tartani” – derül ki a The Guardian beszámolójából.

„Lukasenko állításai az Oroszországgal egyesített hadseregről elsősorban a fehérorosz nép számára jelent veszélyt, hiszen nem kellene belerángatnia az országot a háborúba. Úgy vélem, ez egy rendkívül veszélyes jelzés, amelynek hamarosan látni fogjuk az eredményét” – emelte ki.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A Ferencváros váratlanul kikapott a Paks otthonában, méghozzá 3-1-re, ami különösen nem volt benne a pakliban.

Lewandowski mesterhármassal válaszolt a Real Madridnak a Barcelona meccsén

Lewandowski mesterhármast szerzett a Barcelona legutóbbi mérkőzésén, így ismét 3 ponttal vezetnek a Real Madrid előtt.