Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,24 Ft
Euró
389,02 Ft
Font
454,67 Ft
Bitcoin
57,813 $

Legkevesebb három halottja van a koppenhágai lövöldözésnek, három sérült állapota kritikus

A rendőrség megerősítette, hogy három ember már biztosan életét vesztette a vasárnap este történt lövöldözésben Koppenhága egyik bevásárlóközpontjában.

Fotó: Menekülnek az emberek a Fields bevásárlóközpontból, miután lövések dördültek a Koppenhága Orestad városrészében álló épületben 2022. július 3-án. MTI/EPA/Ritzau/Olafur Steinar Gestsson
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elsők között számolhattunk be arról, hogy lövöldözés tört ki Dánia egyik ismert plázájában, és többen megsérültek. Nem sokkal később a rendőrség tájékoztatta a sajtót, hogy halottjai is vannak a támadásnak, és elfogtak egy gyanúsítottat.

Hétfőn Soren Thomassen koppenhágai rendőrfőnök sajtótájékoztatót tartott, melynek ideje alatt elmondta, hogy egy 40 év körüli férfi, és két fiatal hunyt el a támadásban. Továbbra is egy személyt tartanak őrizetben a gyilkosságok kapcsán, aki egy dán fiatal.

Ahogyan a rendőrfőnök fogalmazott, meggyőződésük, hogy a letartóztatott 22 éves gyanúsított volt a lövöldöző, akinél egy puskát és lőszert találtak. A nyomozók úgy vélik, hogy a támadó egyedül hajtotta végre a vérengzést, nincsenek társai, de ebben még nem teljesen biztosak.

A rendőrségnek mindössze 13 percre volt szüksége ahhoz, hogy az első segélyhívást követően letartóztassa a feltételezett támadót. A nyomozók menet közben elkezdték begyűjteni az információkat a szemtanúktól, akiknek fontos szerepe lehet a nyomozásban.

A CNN beszámolója szerint Dániában viszonylag ritka a fegyveres erőszak, Koppenhágában ezelőtt 2015-ben volt egy hasonló lövöldözés, amikor egy fegyveres megölt egy embert, három másikat pedig megsebesített egy szólásszabadságot hirdető fórumon.

A legutóbbi támadás sérültjei közül hárman kritikus állapotban vannak, az orvosok mindent megtesznek azért, hogy életben tartsák őket. Az ő koruk és nemük sem ismert jelenleg, kevés információt ad ki a rendőrség, így egyelőre a támadó kiléte sem ismert, leszámítva a korát és az állampolgárságát.

Tarlós Vitézyről: elég nagy arc kell ahhoz, hogy valaki ilyen nyilatkozatokat tegyen

Budapest volt városvezetője őszinte véleményt fogalmazott meg az egykori BKK-vezért illetően.