Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Lövöldözés egy koppenhágai plázában: többen meghaltak, elfogták egy gyanúsítottat

Fotó: Fotó: Emberek a kiürített Fields bevásárlóközpont előtt, miután lövések dördültek a Koppenhága Orestad városrészében álló épületben 2022. július 3-án. MTI/EPA/Ritzau/Olafur Steinar Gestsson
not image

Hujber Dávid

2022. július 3. - 21:26

Időközben megerősítették, hogy többen életüket vesztették a koppenhágai lövöldözésben, melynek elkövetője egy 22 éves férfi lehet.

Mint arról korábban beszámoltunk, lövöldözés tört ki Koppenhága egyik bevásárlóközpontjában. Az első jelentések szerint többen megsérültek, azóta azonban már tudni, hogy nemcsak sérültjei, hanem halálos áldozatai is vannak az erőszakos incidensnek.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

A koppenhágai rendőrség közölte, több ember meghalt, és többen megsebesültek a Fields bevásárlóközpontban történt lövöldözésen vasárnap este. Egy gyanúsított személyt már elfogtak, egyelőre nem sokat tudni róla.

A gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár, amit szintén a rendőrség jelentett be a vasárnap adott sajtótájékoztatóján. Pillanatnyilag nem ismert, hogy mi lehetett az elkövető indítéka, illetve voltak-e más támadók rajta kívül.

Fotó: Menekülnek az emberek a Fields bevásárlóközpontból, miután lövések dördültek a Koppenhága Orestad városrészében álló épületben 2022. július 3-án.
MTI/EPA/Ritzau/Olafur Steinar Gestsson

Az sem világos, hogy terrortámadásról van-e szó. A napvilágot látott felvételeken ide-oda rohangáló embereket látni, akik igyekeztek biztonságos helyre menekülni, míg a háttérben időszakosan lövések hallatszottak.

Nem sokkal később rengeteg rendőr és más egységek lepték el a helyszínt, miközben a mentők is megérkeztek. A rendőrség azt mondta, jelenleg nincs lehetőségük arra, hogy többet mondjanak a gyanúsított személy kilétéről.

A rendőrség jelenleg is dolgozik a helyszínen a nyomozókkal, a metróközlekedést is leállították a környéken, és arra kérik az embereket, hogy ne induljanak meg a helyszínre. Sophie Hæstorp Andersen, Koppenhága főpolgármestere azt mondta, nagyon súlyos a helyzet, de még ők sem tudják, hogy hányan sérültek vagy haltak meg – írja a The Jerusalem Post.