Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Az oroszok véletlenül a saját hajójukat süllyesztették el a Fekete-tengeren

Nem várt incidens történt a Fekete-tengeren, ami többek életébe kerülhetett volna, de végül megúszta a legénység.

Fotó: Mariupol tengerpartját aknamentesítik az orosz védelmi minisztérium küldöttségének látogatása idején, 2022. június 12-én. Az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” vezetője, Gyenyisz Pusilin beszámolója szerint az egykor 475 ezres városban ma mintegy 200 ezren laknak, a létfontosságú infrastruktúra helyreállításával párhuzamosan a harcok elől elmenekülők kezdenek visszatérni. Az oroszbarát szeparatista vezető kilátásba helyezte, hogy a mariupoli kikötőből 2022 végéig egymillió tonna donyecki és luhanszki terméket fognak elszállítani. MTI/AP
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az orosz haditengerészet a saját hajóját robbantotta fel a Fekete-tengeren, az időközben ellenőrzésük alá vont Mariupol közelében, amit heteken át folyamatosan bombáztak és lőttek, amivel csak tudták.

A Sky News arról számolt be, hogy a Telegram jelentése szerint egy partraszálló hajó semmisült meg, amikor az egy orosz tengeri aknának ütközött. Nem arról volt szó, hogy tüzet nyitottak az oroszok a sajátjukra, hanem nekihajóztak az aknájuknak.

Úgy tudni, hogy a Fekete-tengeri Flotta D-106-os hajójának legénysége túlélte az incidenst, de arról nem adtak jelentést, hogy vannak-e sérültek, és ha igen, milyen állapotban vannak, hová szállították őket.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.