Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

Ukrajna arra kéri Törökországot, hogy tartóztasson fel egy orosz gabonaszállító hajót

A legújabb jelentések szerint Ukrajna arra kéri Törökországot, hogy tartóztasson fel egy orosz zászló alatt közlekedő hajót, mely gabonát szállít.

Fotó: Érett kalászok a dél-ukrajnai Odessza környékének árpaföldjén 2022. június 23-án. ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az Ukrajna elleni orosz háború globális élelmiszerválsággal fenyeget. MTI/PAP/Leszek Szymanski
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Reuters beszámolója szerint Ukrajna arra kérte Törökországot, hogy tartóztassa fel az orosz Zhibek Zsoly teherhajót, mely Berdjanszkból szállított gabonát. A hírügynökség az ukrán külügyminisztérium szóvivője és a főügyészségnek nyilatkozatára hivatkozva számolt be a hírről.

Az ukrán főügyészség azt követelte Törökországtól, hogy vizsgálja át az ügyben érintett hajót, melynek ideje alatt vegyen mintát a raktérben lévő gabonából egy törvényszéki vizsgálat lefojtatásának céljából. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Jevgenyij Balickij, a régió katonai-polgári közigazgatásának vezetője csütörtökön arról beszélt, hogy berdjanszki kikötőben újraindult a munka, és az első kereskedelmi hajó már elhagyta a kikötőt.

A hajó egy baráti ország felé vette az irányt, összesen 7000 tonna gabonával a rakterében, ami jelentős mennyiség. Berdjanszk alig négy nappal a háború megindítását követően került orosz ellenőrzés alá – írja a TASZSZ.

Továbbra is kritikus kérdést jelent a gabona exportja Ukrajna, és az egész világ számára. Számos országot befolyásolhat a súlyos helyzet, az ukránok pedig azzal vádolják az oroszokat, hogy többek között rengeteg gabonát loptak el a háború ideje alatt.