18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,37 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
453,36 Ft
Bitcoin
62,837 $

Képeken a pillanat, amikor becsapódik az orosz rakéta a kremencsuki bevásárlóközpontba

A kegyetlen orosz rakétacsapás idején közel 1000 ember tartózkodott a kremencsuki bevásárlóközpontban, a támadásban pedig 18 ember életét vesztette.

Bevásárlóközpont romjai között tűzoltók 2022. június 28-án, az ukrajnai Kremencsukot érő orosz rakétatámadás másnapján. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, horrorisztikus jelenetek zajlottak Ukrajnában, amikor az oroszok rakétacsapást mértek a kremencsuki bevásárlóközpontra, melynek következtében 18 ember életét vesztette, 59 ember megsérült, akik közül 25 embert jelenleg is kórházban ápolnak, 36 embert pedig még mindig keresnek a romok alatt.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij megosztotta azokat a riasztó felvételeket, melyeken tisztán látszik, ahogy az orosz rakéta becsapódik a bevásárlóközpont épületébe. Zelenszkij egy beszédében megosztotta, az oroszok egyetlen nap alatt 2811 rakétacsapást mértek az ukrán városokra.

Az ukrán elnök úgy fogalmazott, az orosz rakéta szándékosan a bevásárlóközpontot vette célba, s azt állította, hogy az oroszok kifejezetten a civilek ellen indítottak támadást, „egy békés városban, egy teljesen átlagos bevásárlóközpontban”.

A brutális támadás után az ukrán katonai hírszerzés arról jelentett, hogy Ukrajna végrehajtotta a legnagyobb fogolycserét a háború kezdete óta, melynek keretében összesen 144 ukrán katonát bocsátottak szabadon az oroszok, köztük 95 katonát, akik Mariupol utolsó védőiként óvták a várost az orosz támadásoktól.

Az Independent értesülései szerint a kremencsuki bevásárlóközpont több mint 60 százaléka megsemmisült az orosz csapás nyomán, az ukrán védelmi minisztérium pedig egy szerdai jelentésében rámutatott, meglehet, ez a 18 ember életét követelő kegyetlen támadás puszta véletlen volt, melyet az orosz hadsereg szakmaiatlanságával, szervezeti hiányosságaival és a precíziós fegyverek hiányával indokoltak, kiemelve, hogy ezen hiányosságok összessége valószínűleg még rengeteg polgári áldozatot fog követelni Ukrajnában.