Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Kellemetlen meglepetés érheti azokat, akik a Balatonnál szeretnének tankolni

Az árstop miatt egyre gyakoribb az üzemanyaghiány Magyarországon, azonban szakértők szerint később még rosszabb lesz, júliusban és augusztusban tetőzhet a probléma.

Fotó: Twenty20
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyre több helyen találkozhatunk olyan feliratokkal, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a kútoszlopok üzemen kívül vannak, ugyanis a turizmus beindulása, a növekvő kereslet és a mezőgazdasági gépek csúcsra járatása is hozzájárul a kutak ellátási nehézségeihez.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a nagy kereskedők már nem értékesítenek Magyarországon, mert túl nagy veszteséggel járna számukra, majd Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke hozzátette, a helyzet még tovább fog romlani. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Optimista forgatókönyvem nincs, csak pesszimista, és a pesszimistán belül különböző fokozatok” – hangsúlyozta, miközben elmagyarázta, hogy az első aratások elindulásával és a nyaralások növekvő számával július-augusztus környékén lehet az üzemanyag-felhasználás csúcsidőszaka.

Elmondása szerint jelenleg csak a százhalombattai finomító termel Magyarországra üzemanyagot, a kis kutaknál 5 és 20 liter között, a nagy hálózatoknál 20 és 50 literben maximálták a napi kiadást, az állami tartalékok pedig fogynak, így a kutasok arra kérik az autósokat, hogy spóroljanak a vásárlással.

Hozzátette, ő személy szerint arra kéri az autós társadalmat, hogy amennyire lehetséges, korlátozzák a közlekedésüket, hiszen a hatósági áras benzin miatt továbbra is csődveszélyben vannak a kisebb kutak, emellett a jelenlegi formában egyre fenntarthatatlanabbá válik az ársapka.

A holtankoljak.hu ügyvezetője úgy véli, augusztus 1-től a kisebb benzinkutak akár úgy is dönthetnek, hogy nem fognak kinyitni, ha pedig egy-egy töltőállomás kifogy az üzemanyagból egy kisebb városban, pánikvásárlás állhat elő, amely még gyakoribb jelenséggé válhat a közeljövőben – írta az RTL.hu.

„Vasárnap Siófokon egyetlen benzinkút sem volt nyitva, vagy nem lehetett kapni üzemanyagot, így akik elindultak a főváros felé a Balaton-partról, teljesen meg voltak lőve, mert nem tudtak hol tankolni” – mondta.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.