Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,36 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,33 Ft
Bitcoin
63,722 $

„Oroszország óráról órára bombázza Harkovot, hogy kiirtsák az ukrán nemzetet”

A helyi polgármester arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napokban erőteljes mértékben fokozódott a lövések intenzitása.

Fotó: Bomba becsapódása nyomán keletkezett, vízzel teli kráter a kelet-ukrajnai Harkovban 2022. június 26-án. Az ukrajnai háború kezdete óta mintegy 5,7 millió ukrán állampolgár menekült az Európai Unió területére, és több mint 7 millió ember kényszerült otthona elhagyására Ukrajnán belül. MTI/EPA/SERGEY KOZLOV
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ihor Terehov, Harkov polgármestere nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint Oroszország „óráról órára” bombázza Harkovot, Ukrajna második legnagyobb városát, amelynek célja, hogy „kiirtsák az ukrán nemzetet”.

Elmondása szerint reggel, napközben és éjszaka is bombázzák a régiót, a lövések pedig az Orosz Föderáció területéről, Belgorodból érkeznek, emellett a Harkov elleni offenzíva rendkívüli mértékben fokozódott az elmúlt néhány napban. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Hozzátette, hogy a támadások során egy iskolát is leromboltak, emellett a bombázások célpontjai az ipari övezetek, valamint olyan vállalkozások, amelyek nem állnak kapcsolatban a hadsereggel – számolt be a CNN.

A polgármester mindemellett arról számolt be, hogy a lövések következtében öt ember sérült meg, egy személy pedig súlyos sérülésekkel került kórházba.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.