Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Áldozatai is vannak a nagy amerikai vonatbalesetnek (videók)

Időközben megerősítették, hogy többen életüket vesztették a nagy vonatbalesetben Missouri államban, és sokakat kórházba szállítottak.

Fotó: Unsplash/Johannes Krupinski
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban már beszámoltunk a súlyos vonatbalesetről, de akkor még nem lehetett tudni, vannak-e áldozatai az incidensnek. Missouriban történt a baleset, ahol az Amtrak vonata kisiklott, miután összeütközött egy dömperrel.

A CNN azt írja, hogy legalább 50 sérültről tudni, és három áldozata már biztosan van a balesetnek, akiknek nem tudták megmenteni az életüket. A rendőrségi tájékoztatás szerint a három áldozat közül ketten a vonaton tartózkodtak, míg a harmadik személy a dömperben ült, aminek nekicsapódott a vonat.

A hatóságok megerősítették, a tragikus eset nem egy ellenőrzött kereszteződésben történt, tehát figyelmeztető lámpák és sorompók sem voltak a helyszínen, csupán egy kavicsos út kereszteztea vasúti síneket.

Összesen nyolc kocsi és két mozdony csúszott le a vágányról a balesetben, amit az Amtrak erősített meg. A cég korábban azt mondta, összesen 243 utas és a 12 fős személyzet tartózkodott a vonaton a baleset idején.

A vonat Chicago felé tartott, de már nem érhetett oda az állomásra. Kansas Citytől mintegy 100 mérföldre északkeletre történt a halálos baleset. A szemtanúk leírása szerint minden nagyon gyorsan történt, a kocsik pedig szinte azonnal kisiklottak, majd az oldalukra dőltek.

A vonaton két cserkészcsapat is utazott akik szintén segítettek a sérülteknek. A 14 és 17 év közötti cserkészek közül senki sem sérült meg, akikre nyolc felnőtt felügyelt, épp az új-mexikói Philmont cserkészfarmról tartottak volna haza.