Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Több mint száz éve nem történt hasonló Oroszországgal

1918 óta először fordult elő, hogy Oroszország nem fizetett külföldi adóságot. Most is kellett volna, de a szankciók átszabták a helyzetet. 

Fotó: MTI/EPA/Jens Büttner
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

1918 óta először fordult elő, hogy Oroszország nem fizette ki devizában fennálló államadósságát, köszönhetőe a nyugati országok által bevezetett szankcióknak, amelyek elvágták a fizetési útvonalakat. 

Vasárnap lejár a határidő a májusi kifizetésre, amelynek az összege mintegy 100 millió dollár volt, és Oroszország nem teljesítette az adósságot. Nehezen is tudta volna megtenni, hiszen a központi bankjának devizatartalékait befagyasztották, legnagyobb bankját pedig kivágták a globális pénzügyi rendszerből. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

Moszkva állítása szerint van pénzük a tartozások rendezésére, azonban a fizetések elhalasztására kényszerültek a fentebb említett körülmények miatt. 

A hivatalos nyilatkozatot általában a hitelminősítő cégek adják ki, de a szankciók miatt a cégek visszavonták az orosz vállalatok minősítését.

Az orosz pénzügyminiszter „bohózatnak” titulálta a helyzetet, hozzátéve, hogy aki érti és ismeri az oroszországi helyzetet, annak eszébe sem jut, hogy Moszkva fizetésképtelen lenne – írja a Sky News

Oroszország valóban nem lehet rossz pénzügyi helyzetben, tekintve, hogy a szankciók következtében sokkal drágábban tudják eladni a földgázt és a kőolajat, ráadásul Kína bejelentkezett, mint a legnagyobb felvásárló. 

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.