Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Megérkeztek Ukrajnába a régóta kért HIMARS-sorozatvetők

Olekszkij Rezsnyikov, Ukrajna védelmi minisztere bejelentette, hogy megérkeztek az országba az amerikai fejlesztésű HIMARS rakéta-sorozatvetők.

...svg content...Fotó: Illusztráció/MTI/PAP/Tomasz Waszczuk
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Rezsnikov háláját fejezte ki Lloyd Austin amerikai védelmi miniszternek, hogy leszállították az első sorozatvetőket Ukrajnának, amelynek nagy hasznát vehetik a frontokon.

A CNN beszámolója szerint egyelőre nem tudták független forrásból megerősíteni, hogy mikor érkeztek meg a HIMARS-ok vagy használták-e már harcközben.

A HIMARS egy olyan, magas mobilitással rendelkező rakéta-sorozatvető, amit még az 1970-es években fejlesztettek az amerikai hadsereg számára.

A sorozatvetőben hat darab, 227 mm-es irányított rakéta található, de meg lehet tölteni taktikai rakétákkal is. Ukrajna összesen 300 darab HIMARS-ot kért, egyelőre úgy tudni, csak négyet kapnak.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Oroszország és Ukrajna is rendelkezik már alapvetően rakéta-sorozatvetőkkel, azonban a hatrakétás HIMARS a legfejlettebb ebben a fegyvertípusban a hatótávja és a precíziója miatt.

Christine Lambrecht német védelmi miniszter megerősítette, hogy Németország is fog küldeni sorozatvetőket, ám ennek pontos dátumát nem tudni.

Oroszország már fenyegetőzött korábban a HIMARS-ok leszállítása miatt, mely egyértelműen azt sugallja, hogy Ukrajna számára ez hasznos fegyver lesz.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.