Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,07 Ft
Euró
388,91 Ft
Font
452,31 Ft
Bitcoin
63,645 $

Az USA-nak esze ágában nincs visszavenni, folyamatos nyomást gyakorol Oroszországra

Az amerikai külügyminisztérium beszélt arról, hogy nem száll szándékukban csökkenteni az Oroszországra gyakorolt nyomást az ukrajnai háború miatt.

Fotó: Vladimir Putyin orosz elnök (k) a Szovjetunió ellen a II. világháborúban a náci Németország által indított támadás, a Barbarossa hadművelet kezdete 81. évfordulójának alkalmából az ismeretlen katona moszkvai sírjánál tartott megemlékezésen 2022. június 22-én. A háború 1941. június 21-én indult meg a Szovjetunió ellen. MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA jelentős szerepet játszik abban, hogy Ukrajna továbbra is tartani tudja magát Oroszországgal szemben. A villámháborúnak indult akció közel négy hónapja tart, és senki sem látja annak a végét.

A február végén megindított invázió óta számos szankciót vezettek be Oroszország ellen, de hiába, mert Vlagyimir Putyin csak növelte a tétet a frontokon, ráadásul az orosz gazdaság is stabil maradt. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Mindeközben az Európában élő emberek egyre rosszabb helyzetbe kerülnek a hatalmas árnövekedések miatt. Ennek kapcsán mondták azt az oroszok, hogy a Nyugat saját magát lövi fejbe ezekkel a szankciókkal.

Az USA közben újabb fegyvereket küld tonnaszámra Ukrajnának, és ebből nem terveznek visszavenni. Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője azt mondta, Washingtonnak nem áll szándékában csökkenteni a Moszkvára gyakorolt nyomást mindaddig, amíg Oroszország nem állítja le a háborúját.

A TASZSZ szintén beszámolt az amerikai tisztviselő nyilatkozatáról, ami arra utal, hogy amíg az orosz haderő háborúzni fog az ukránokkal, semmi sem fog változni, továbbra is teljes vállszélességgel támogatják Ukrajnát.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.

400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A kínai elnök kétnapos budapesti programja során Orbán Viktor miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni, miközben már most hatalmas biztonsági előkészületek zajlanak a küldöttség fogadására.