Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Kezd elszabadulni a pokol a floridai intenzív osztályokon

Az Egyesült Államokban új erőre kapott a koronavírus-járvány az elmúlt néhány hétben, ami az összes állam közül Floridát érinti az egyik legérzékenyebben, országos viszonylatban az egyik legnagyobb gócponttá vált.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az elmúlt néhány hétben új erőre kapott a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban , mindez pedig az összes állam közül Floridát érinti az egyik legérzékenyebben, országos viszonylatban ugyanis az egyik legnagyobb gócponttá vált.

Ez a tendencia pedig a kórházak intenzívosztályaira is jelentős terhet kezd róni, amivel már alig tudnak megbirkózni. Az egészségügyi intézmények jelentős része már a kapacitásának végét járja, amit a hivatalos adatok is egyre inkább alátámasztanak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az állam Egészségügyi Hivatalának hivatalos weboldala szerint Floridában összesen 49 kórház intenzívosztályának esetében beszélhetünk már arról, hogy elérte a teherbírásának határait, és nem tudnak már különleges ellátást igénylő koronavírus-betegeket fogadni.

Különösen súlyos a helyzet Broward megyében, ahol nemrégiben éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, este 11 órától egészen hajnali 5-ig. Csak a múlt héten 10 000 új fertőzöttet regisztráltak a megyében, és a tesztek pozitivitási rátája is elképesztően magas, éppenhogy 17% alatti. Browardban jelenleg 1240 beteget ápolnak kórházban, ami miatt öt kórház érte el a kapacitásának határait.

Miami-Dade megyében sem sokkal jobb a helyzet, a hivatalos adatok szerint 2008 koronavírus-fertőzött szorul kórházi ellátásra az egész állam 9351 kórházba került betegéből. A megye intenzívosztályai normál kapacitásuk 127%-án működnek, a 398 férőhelyre jelenleg 507 betegük van, de 1259 kórházi ágyat vészhelyzet esetén még át tudnak alakítani.

https://liner.hu/van-egy-allam-ahol-a-koronavirus-paciensek-fele-meghal-a-korhazban/