Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,52 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,11 Ft
Bitcoin
62,636 $

Oroszország megkapta az USA megkeresését a két elfogott amerikai katona kapcsán

Ezt Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes jelentette be.

Fotó: Illusztráció | Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Egyesült Államok diplomáciai úton vette fel a kapcsolatot Oroszországgal, hogy megtudja, mi történt azzal a két amerikai állampolgárral, akik az ukrán hadseregben harcoltak a harkovi ütközet során, majd orosz fogságba kerültek.

A 39 éves Alexander Druekeről és a 27 éves Andy Huynhról jelenleg csupán annyit tudni, hogy túlélték a csatát, az oroszok pedig zsoldosként tekintenek rájuk, akikre nem vonatkoznak a genfi egyezmény hadifoglyokkal való bánásmódjával kapcsolatos passzusai. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a két katona ügyét ki kell vizsgálni, hozzátéve, hogy a „Donyecki Népköztársaságban” akár halálbüntetés is várhat rájuk – írta meg az orosz TASZSZ hírügynökség.

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője korábban közölte, hogy még nem kaptak választ az oroszoktól, akik válaszul jelezték, hogy a kérvény sem jutott el hozzájuk, azonban azóta az orosz fél megerősítette, hogy megérkezett az USA diplomáciai üzenete.

A amerikai szóvivő kifejtette, hogy jelenleg nem tudják, hogy hol tartják fogva a két katonát, mint ahogy azt sem, hogy milyen állapotban vannak. Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes is csak annyit közölt, hogy megkapták az amerikaiak kérését, azonban azt nem hozzák nyilvánosságra és nem is kommentálják, az ügyben viszont döntést fognak hozni.

Drámai döntetlent játszott a Liverpool, Szoboszlai majdnem gólt lőtt

Szoboszlai Dominik megint a kispadon kapott helyet a Liverpool drámai meccsén az Aston Villa ellen.