Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
453,95 Ft
Bitcoin
64,245 $

Putyin megdicsérte azokat az orosz katonákat, akik „önfeláldozó módon harcolnak”

Az orosz elnök kedden megdicsérte azokat orosz katonákat, akik „önfeláldozóan harcolnak Oroszországért”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Putyin kedden kijelentette, dicséretes azon orosz katonák és tisztek hozzáállása, akik „önfeláldozó módon harcolnak Oroszországért, valamint a szuverén út követéséhez való jogáért”.

Az orosz állami TASS hírügynökség szerint az orosz elnök közölte, azon orosz katonák és tisztek, akik jelenleg Ukrajnában harcolnak, „a győztesek nemzedékének örökösei, a Nagy Honvédő Háború hőseinek unokái és dédunokái, akik önzetlenül harcolnak hazájukért és népükért”. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Putyin kedden a felsőfokú katonai iskolák végzőseivel tartott találkozón szólalt fel, s bár szokásához híven nem kívánta konkrétan kimondani, hogy mely konfliktusról van szó, erőteljesen utalt a szíriai konfliktusra, valamint az orosz-ukrán háborúra, mely a Kreml szerint még mindig egy „különleges katonai művelet”.

Putyin beszédében hangsúlyozta, Oroszország „büszke a harcosaira”, akik szerinte „igazi hősökként tanúsítanak bátorságot és profizmust a különleges katonai műveletben”. Az orosz elnök ezt követően kijelentette, az orosz katonák körében „egység van”, és szerinte mindenki egyetért azzal, hogy szükséges volt a háború, majd hozzátette, Ukrajna lerohanását az egész orosz nép támogatta, ezzel pedig Oroszország „elpusztíthatatlan és nagy hatalommá válik”.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Így startolt el a forint hétfő reggel

Nézzük meg közelebbről, hogyan kezdte a napot a forint hétfő reggel, a hét első napján a devizapiacon.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.