Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,94 Ft
Euró
391,71 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
62,596 $

Hamarosan visszatérhet a Földre a SpaceX űrhajóval a két ISS asztronauta

A történelmi tettet végrehajtó űrhajósok előreláthatólag jövő hétvégén újra a Földön lehetnek.

Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A történelmi tettet végrehajtó űrhajósok előreláthatólag jövő hétvégén újra a Földön lehetnek.

A Nemzetközi Űrállomás két asztronautája augusztus 1-jén hagyhatja el a bázis fedélzetét – számolt be róla a NASA főnöke pénteken. Soron kívül A hét első felében napsütés, a második felében esős és szeles lesz az idő

„A hazatérés pontos dátuma augusztus másodika. Az időponton csak az aktuális időjárás változtathat. További információk hamarosan.”

olvasható Jim Bridenstine tweetjében.
https://liner.hu/kalozvadasz-muholdakat-allithat-fold-koruli-palyara-a-spacex/

Bob Behnken és Doug Hurley a floridai kilövés után május 30-án a SpaceX Crew Dragon kapszulájával jutott el az ISS-re, ezzel az első űrhajósokká válhattak, akik egy privát kézben lévő cég révén csatlakozhattak a Nemzetközi Űrállomás legénységéhez.

Ez volt az űrhajózási program 2011-es felfüggesztése után az első alkalom, hogy az Egyesült Államok emberi missziót indított a világűrbe.

Az elmúlt tíz év alatt az amerikai asztronauták kizárólag orosz rakétákon utaztak az univerzumba. A Dragon egyébként állandó jelleggel fog az ISS-re embereket vinni, főleg Kanadából, Japánból, Európából és Oroszországból.

Az augusztusi esemény lesz az első alkalom, hogy a SpaceX kapszulája emberekkel a fedélzeten térhet vissza a Földre, ezt eddig csupán tesztrepülések során tudták teljesíteni. Az egység ugyanúgy az Atlanti-óceánban fog landolni, mint ahogyan azt az Apollo tette meg az 1960-as és 1970-es években.

Az elnöki székébe is kerülhet Bidennek a TikTok betiltása

Nem várt hatása lehet az elnök által is támogatott törvénynek.