Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,41 Ft
Euró
402,12 Ft
Font
479,23 Ft
Bitcoin
63,641 $

Egész Ukrajnát motiválja, hogy így kiálltak a tagjelöltsége mellett

Rövidesen döntés születik arról az Európai Uniós vezetők körében, hogy Ukrajna megkapja-e a tagjelölti státuszt.

...svg content...Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) Olaf Scholz német kancellárral (b) és Emmanuel Macron francia államfõvel tárgyal Kijevben 2022. június 16-án. MTI/EPA/AFP Pool/Ludovic Marin
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az azonban, hogy Németország, Franciaország és Olaszország ilyen erős kiállást tett Ukrajna tagjelölti státusza érdekében, az „meglepő, megindító és motiváló” volt az ukrán nép számára – fogalmazott Kira Rudik ukrán parlamenti képviselő a TVP World megkeresésére.

Véleménye szerint a három vezetőt már nagyon várták Kijevben, de amit tettek, az még az ukránok elvárását is jelentősen meghaladta. Mint fogalmazott, Ukrajna további szankciókban és fegyverekben bízott, viszont sokkal többet kapott. Soron kívül Tragédia: elhunyt Sallai Nóra balesetben súlyosan megsérült kisfia

Rudik szerint ezt a változást egyértelműen azt hozta el, hogy az európai vezetők meglátogatták a legbrutálisabb orosz háborús bűntettek helyszíneit, Bucsát és Iprinyt, ahol népirtást idéző jelenetsorok voltak.

Rudik állítása szerint nagyon nehéz is indifferensnek maradni, amikor az ember a saját szemével látja Vlagyimir Putyin és katonai akcióinak következményeit. Bucsa és Irpiny a kiemelkedő példák, de akár Mariupol is egy olyan helyszín, ami emlékműve az orosz brutalitásnak.

A jövőben várhatóan számíthatunk további oroszellenes szankciókra, ám kiindulva abból, hogy az olajembargó mennyire nehéz szülés volt, a gázembargó gyakorlatilag lehetetlen – legalábbis egyelőre.

Nem csak Magyarország, hanem számos európai ország szempontjából nehézkes lenne az orosz gázembargó, nincs meg jelenleg ugyanis az alternatív infrastruktúra, például a szükséges LNG-terminálok, hogy ezt csak úgy be lehessen vezetni.

Mentelmi jog: Deutsch Tamás bemutatta a Magyar Péterről készült videofelvételeket

A Fidesz vezető politikusa bemutatta azokat a videós felvételeket, melyeket minden képviselő megkapott az Európa Parlamentben.