Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,80 Ft
Euró
385,75 Ft
Font
450,66 Ft
Bitcoin
67,237 $

Orosz nagykövetség: „teljességgel valótlan az új nürnbergi per szervezéséről szóló hír”

Hangsúlyozták, miszerint az orosz hadsereg egyik fő célja, hogy védelmet biztosítsanak a donbászi civileknek a nácikkal szemben.

...svg content...Fotó: Az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság fegyveresei felmérik az okozott kárt egy donyecki iskolaépületben 2022. május 30-án, miután a helyi hatóságok közlése szerint az ukrán hadsereg nehézfegyverekkel lőtte Donyeck városát. Csapások érték a városközpontot és négy közoktatási intézményt. A támadásban legkevesebb három ember, köztük egy gyermek életét vesztette, huszonegyen megsérültek. MTI/EPA/Alessandro Guerra
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Egyesült Államok orosz nagykövetsége szerdán arról nyilatkozott a Telegramon, miszerint „elfogadhatatlanok és teljességgel valótlanok” az új nürnbergi perről szóló találgatások, amellyel az állítólagos háborús bűnöket elkövető orosz katonákat vennék célba.

A közlemény szerint ezek az kijelentések közönséges spekulációk, majd kiemelték, hogy Oroszország hadereje a donbászi civileket védelmezi a náciktól, akiket az Egyesült Államok, valamint számos más európai nemzet támogat. Soron kívül Robert Fico már képes kommunikálni, folyamatosan javul az állapota

Majd kifejtették, hogy „a kollektív nyugat nyíltan embergyűlölő eszméket propagál”, amelyet azzal magyaráztak, hogy a szólásszabadság védelmének ürügyén Washington továbbra is ellenez egy rendkívül fontos határozatot, amelynek létrehozását Oroszország minden évben kezdeményezi.

Ez a megállapodás elősegítené azon tevékenységek bevezetését, amelyek felvennék a küzdelmet a nácizmus dicsőítése, a neonácizmus, a rasszizmus, a faji megkülönböztetés, az idegengyűlölet és az intolerancia egyéb formáinak eszkalációjával szemben.

„A jelenlegi ruszofób légkörben az úgynevezett emberi jogi aktivisták csak a helyi uralkodó osztály érdekeit szolgálják. Ennek érdekében hamis információkat terjesztenek arról, hogy az orosz katonák kazettás bombákat vetettek be a civilek ellen Harkovban” – hangsúlyozták.

Hozzátették, hogy mindemellett figyelmen kívül hagyják az ukrán nacionalisták bűntetteit, amelyek nyugati fegyvereket felhasználva a donyecki lakónegyedeket bombázzák – derül ki a TASS beszámolójából.

Erre vonatkozóan azt állították, hogy az ukrán csapatok Szmercs rakéta-sorozatvetővel támadták Donyeck központját, ennek következtében több mint 20 civil, köztük gyermekek sérültek meg, valamint két lakóház és három oktatási intézmény rongálódott meg.