Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,48 Ft
Euró
402,05 Ft
Font
479,15 Ft
Bitcoin
62,942 $

Hivatalos: kötelezettségszegési eljárást indít az EU az Egyesült Királysággal szemben

A hivatalos tájékoztatás szerint kötelezettségeszégési eljárás indul az Egyesült Királysággal szemben.

...svg content...Fotó: A brit parlament által közreadott kép Boris Johnson brit miniszterelnökről (k) a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos alsóházi órájában Londonban 2022. június 8-án. MTI/EPA/Brit parlament/Jessica Taylor
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az Európai Unió jogi lépéseket tesz, és kötelezettségeszégési eljárást indít az Egyesült Királysággal szemben a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi jegyzőkönyv hétfőn bejelentett, egyoldalú brit módosítása miatt – jelentette be Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja Brüsszelben szerdán.

 Sefcovic közölte, az EU ezzel arra reagál, hogy az Egyesült Királyság nem teljesítette az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv jelentős részeit annak ellenére, hogy az EU többször is felszólította az Egyesült Királyság kormányát a jegyzőkönyv végrehajtására, de ezt nem történt meg. Soron kívül Puskás Peti is reagált: „Megöltetek ismét egy gyermeket, tönkretettetek egy családot”

A kötelezettségszegési eljárás célja a jegyzőkönyvnek való megfelelés helyreállítása számos kulcsfontosságú területen, az uniós állampolgárok egészségének és biztonságának védelme érdekében – hangoztatta az uniós biztos.

(MTI)

Nem mindennapi felvételek készültek zsákmányukat felfaló cápákról

Hiába voltak óriási tüskéik és tapadtak erőteljesen a tengerfenékhez, a cápák akkor is elbántak velük.