Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,33 Ft
Euró
389,39 Ft
Font
455,25 Ft
Bitcoin
58,390 $

Zelenszkij szerint az abszolút gonosszal állnak szemben az oroszok elleni háborúban

Óriási veszteségekről számolnak be, az orosz erők egyre közelebb kerülnek a város elfoglalásához.

MTI/EPA/STR
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Ukrajna még a mariupoli borzalmak sokkját sem dolgozta fel, máris egy újabb nagyváros került kegyetlen ostrom alá. A szeverodonyecki csata pedig már most a háború egyik legsúlyosabb ütközetének tűnik.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a múlt héten megdöbbentő veszteségekről számolt be, állítása szerint csak ukrán oldalon napi száz katona esik el, további ötszáz pedig sérüléseket szenved – számolt be róla a The Guardian. Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

Az ukrán elnök mindeközben „egyszerűen félelmetesnek” nevezte a szeverodonyecki csatát, melyet a katonai mellett civil oldalról is szörnyű veszteségek jellemeznek:

„Az abszolút gonosszal állunk szemben. És nincs más választásunk, mint előrehaladni és felszabadítani a területünket. Naponta felhívjuk partnereink figyelmét arra, hogy csak az Ukrajna számára elegendő számú modern tüzérség biztosíthatja előnyünket és vethet véget a donbászi régióban tapasztalható orosz kegyetlenségnek” – mondta Zelenszkij.

Szerhij Haidai, Luhanszk területi kormányzója hétfőn közölte, hogy az orosz erők 70-80%-ban ellenőrzésük alá vonták Szeverodonyecket, ám a várost még nem kerítették be. Hozzátette azonban, hogy az evakuálás és a település megközelítése gyakorlatilag lehetetlen, mert három hídja közül mostanra az utolsót is felrobbantották.