Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Leromboltak egy hidat az oroszok Szeverodonyecknél, elvágva ezzel a civilek útját

Újabb rossz híreket kaptak a Szeverodonyeckben élők, akik arra várnak, hogy evakuálhassák őket, de ez továbbra sem lehetséges.

Fotó: Ukrán katona egy lőállásnak használt épületben a keleti fronton, a Donyec-medencében fekvő Szeverodoneckben 2022. június 9-én. Az orosz erők május 29-én vették ostrom alá a várost. MTI/AP/Olekszandr Ratusnyak
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szeverodonyeckben óráról óra egyre rosszabb a helyzet, miután az orosz erők hatalmas tűzerővel támadnak. Az ukránok még mindig tartják a magukat, utcáról utcára harcolnak az oroszokkal, de a túlerő miatt nincs reális esélyük a győzelemre.

Hasonló helyzet alakulhat ki, mint Mariupolban, ahol szintén heteken át harcoltak egymással a felek, de a végén az orosz haderő került ki győztesen. A legfrissebb jelentések szerint az orosz erők nemrég leromboltak egy hidat, ami Szeverodonyecket kötötte össze Lysychanskkal, az ikervárosával. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Ezzel pedig elvágták a civilek lehetséges evakuálási útvonalát, amiről a helyi ukrán tisztviselők számoltak be. Szerhij Gaidai, Luhanszk megye kormányzója jelentette be, hogy a folyón átívelő híd már a múlté, ami a két várost kötötte össze.

A The Guardian azt írja, az orosz támadásban meghalt egy nő, illetve négy ház, valamint egy bevásárlóközpont semmisült meg Lyssicsanszkban. Szeverodonyeck vezetőinek állítása szerint a város mintegy harmada még az ukrán erők ellenőrzése alatt áll, míg az oroszok kétharmadban vették át az irányítást.