Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,70 Ft
Bitcoin
64,043 $

Két brit katonát is halálra ítélt Oroszország egy koncepciós perben

Megdöbbentő, de az oroszok utánozni akarják a Kijevben folyó pereket, melyek a háborús bűncselekményeket elkövetett orosz katonák ellen folynak, ezért koholt vádakkal halálra ítéltek két brit katonát.

Fotó: MTI/EPA
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz állami média közlése szerint oroszbarát tisztviselők halálra ítéltek két brit katonát, akik az ukrán erők oldalán harcoltak Mariupolban, s akiket a harcok közepette fogtak el az orosz katonák. A jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Kelet-Ukrajnában egy bíróság halálra ítélt két brit állampolgárságú katonát, Aiden Aslint és Shaun Pinnert, miután egy többnapos „eljárás” után megtartották a koncepciós pert – számolt be a Guardian.

A mondvacsinált vádakkal indított eljárással és a koncepciós perrel az volt a céljuk, hogy utánozzák a Kijevben jelenleg is folyó háborús bűncselekmények kapcsán folyó pereket, melyekben azokat az orosz katonákat ítélik el, akik bizonyítottan háborús bűncselekményeket követtek el Ukrajnában. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A 28 éves newarki Aslint és a 48 éves watfordi Pinnert az oroszok által ellenőrzött donyecki területen „terrorizmus” vádjával ítélte el a bíróság, s bár mindkét brit megosztotta, hogy az ukrán tengerészgyalogságnál szolgáltak, így aktív szolgálatot teljesítő katonák, akiket a hadifoglyokra vonatkozó genfi egyezményeknek védeniük kellene, az orosz állami média természetesen „zsoldosnak” állította be őket, majd a bíróság is „zsoldosként” ítélte el a katonákat.

Egyértelmű, hogy az a célja ezzel a koncepciós perrel az oroszoknak, hogy nyomást gyakoroljanak az Egyesült Királyságra, ugyanis ezzel a lépéssel akár fogolycserét is kezdeményezhetnek, s fontos megjegyezni, hogy bár Oroszországban jelenleg moratórium hatálya alatt van a halálbüntetés, ez nem terjed ki a kelet-ukrajnai területre.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.