Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Egyszerre áldás és átok az Ausztráliában megjelenő heves esőzés

Egyrészt mindenki erre várt már, hogy a hosszú ideje tomboló bozóttüzek végre csillapodjanak, másrészt viszont az eső nem várt problémákat is okozott.

Most

Szabó Kata

Szerkesztő

A Guardian Australia nevű helyi lap beszámolója szerint a bozóttüzek miatt levegőbe kerülő hamu más területen is gondokat okozott, ugyanis a heves esőzések belemosták azt a Macleay folyóba, ami miatt több százezer őshonos hal pusztult el a térségben.

A mezőgazdasági minisztériumhoz december óta érkeznek jelentések azzal kapcsolatban, hogy egyre több elpusztult halra lettek figyelmesek a helyi lakosok, ám az esőzések az elmúlt tíz napban egyre több üledéket és rothadó növényt is a folyóba hordtak, ezeknek, illetve a haltetemeknek a szaga pedig érthető módon komoly kellemetlenséget okoz a helyieknek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tűzoltóság ezen a területen is próbál segítséget nyújtani, a lakosok ugyanis a tőlük kapott tömlőkön keresztül próbálnak oxigént juttatni a vízbe, ám az élővilág károsodása olyan nagy mértékű, hogy a helyi horgászklub alapítója szerint annak helyreállításához egy egész nemzedéknyi idő is kevés lesz.

A szokatlan mennyiségű lezúduló eső a közlekedésben is gondokat okoz, az áradások miatt ugyanis több útszakasz is járhatatlanná vált, tovább nehezítve ezzel az ausztrálok életét.

Eközben a heves esőzések ellenére sem sikerült még leküzdenie Ausztráliának a már így is rendkívül súlyos következménnyel járó bozóttüzeket, az erdő ugyanis közel száz helyen még mindig lángokban áll.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.