Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,52 Ft
Euró
388,69 Ft
Font
453,43 Ft
Bitcoin
61,542 $

A Magyar Telekom is kísérletezik: négynapos munkahetet tesztelnek

A négynapos munkahét egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, most pedig a Magyar Telekom is teszteli a rövidebb munkahetet.

Fotó: Magyar Telekom
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Magyar Telekom egy pilot projektet indít a négynapos munkarend megvalósíthatósága kapcsán, miután világszerte kifejezetten ígéretes eredmények születtek a rövidebb munkahét bevezetésével. Magyarországon elsőként indítja el tesztjét a nagyvállalati szektorban a Magyar Telekom, erről pedig egy közleményben számoltak be.

Azt írják, teszt jelleggel július és október között négy csapat – köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozó területek egyaránt – 4 napos munkarendre áll át. Soron kívül Rohamosan romlik az ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász állapota

„A kísérletezés az alapértékünk, proaktívan és bátran próbálunk ki új dolgokat, melyekről azt gondoljuk, hogy működésünket jobbá tehetik, valamint kollégáink fejlődését, életminőségének javítását szolgálhatják.

A munka-magánélet egyensúlyát és a hatékony, célorientált munkavégzést szem előtt tartva úgy döntöttünk, négy csapat bevonásával elindítunk egy október végéig tartó teszt időszakot, melynek célja, hogy megtapasztaljuk, hogyan működik a 4 napos munkarend. Ezzel párhuzamosan egy átfogó kutatást is készítünk, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a témában a munkaerőpiac szereplőivel”

– osztotta meg Friedl Zsuzsanna, Chief People Officer.

Ezen időszakban a csapattagok változatlan alapbér mellett fognak heti 4 napos munkarendben dolgozni, ezzel együtt pedig kiemelt figyelmet fordítanak majd a gördülékeny munkaszervezésre és a tapasztalatgyűjtésre, legfontosabb céljuk pedig ebben a 4 hónapos időintervallumban, hogy információt gyűjtsenek – írja a Napi.

Mivel a Telekom kíváncsi a munkaerőpiac összes szereplőjének véleményére, egy országos reprezentatív kutatást is indítanak a témában, melyben azt vizsgálják majd, hogy milyen forgatókönyvek elképzelhetők a 4 napos munkahét megvalósítása kapcsán, valamint, hogy mit gondolnak a tervről a munkavállalók, illetve az üzleti élet szereplői.