Ez az ínyencség a magyarok új kedvence
Még mindig a grillhúsok és -kolbászok vezetik a listát, ám emellett folyamatosan nő a grillsajtok választéka is, miközben egyre több különleges termék kap helyet a boltokban.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felmérése alapján tavaly 10 százalékkal növekedett a grilltermékek piaca, a kategóriába tartozó árucikkek pedig elsősorban a szupermarketekben találtak gazdára.
A covid-járvány számottevő mértékben hozott változást az emberek életében és hétköznapi szokásaiban, majd 2020 nyarára a korlátozások nagy részét feloldották, amelynek hatására sokan vették elő a grillrácsot és a grillezéshez használt eszközöket.
Ez a tendencia 2021-ben még inkább felerősödött, ugyanis több család választotta a rokonok és barátok körében eltöltött kikapcsolódási lehetőséget, amely erőteljesen megnövelte a nagyobb kiszerelésű grilltermékek iránti keresletet is.
Az élelmiszergyártók a keresletre reagálva új grilltermékekkel jelentek meg a piacon, ahol még mindig a grillhúsok és -kolbászok vezetik a listát. Emellett sokan sütnek grillen halat, gombát, paprikát és egyéb zöldségeket is, illetve az erre alkalmas gyümölcsök is egyre népszerűbbé válnak az utóbbi időben – írta a Világgazdaság.
Az alapanyagok mellett egyre inkább bővül a grillételekhez való szószok és mártások választéka, illetve térhódításba kezdtek a kifejezetten grillezéshez ajánlott borok is, az viszont tény, hogy a magyarok legfőképp a már bevált termékeket és ízeket részesítik előnyben.