Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,326 $

Koleszterincsökkentő gyógyszerrel a koronavírus ellen?

A jeruzsálemi Héber Egyetem és a New York-i Mount Sinai Egészségközpont kutatói úgy vélik, egy már létező, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság jóváhagyását élvező gyógyszer csökkentheti a koronavírus súlyosságát.

Egészség/Életmód
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A jeruzsálemi Héber Egyetem és a New York-i Mount Sinai Egészségközpont kutatói úgy vélik, egy már létező, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság jóváhagyását élvező gyógyszer csökkentheti a koronavírus súlyosságát.

A kutatók az ismert koleszterincsökkentő gyógyszer, a fenofibrát hatását vizsgálták az új koronavírus ellen, és egyelőre bíztató eredményeket tudtak felmutatni – állítják a tanulmányukban, amit a reményeik szerint a Cell Metabolism nevű szaklapban a közeljövőben publikálni is tudnak. Soron kívül Több mint ötvenszer szúrtak meg egy 15 éves fiatalt Franciaországban, majd élve felgyújtották

„A vírusok paraziták, nem tudnak önmaguktól szaporodni, nem tudnak új vírusokat készíteni. Magukkal kell ragadniuk egy emberi sejtet, amiben megtelepedhetnek”, mondta a tanulmányban résztvevő egyik kutató. A vizsgálat során észrevették, hogy a vírus megakadályozza a szénhidrátok égését, aminek következtében nagy mennyiségű zsír halmozódik fel a tüdő sejtjeiben.

https://liner.hu/tobb-rakkezeleshez-szukseges-gyogyszer-ara-is-csokkenhet/

Ez azért fontos, mert ezzel a vírus megteremti magának az ideális körülményeket, amiben sokszorozódásra lesz képes. A tudósok úgy vélik, ezzel magyarázatot lehet adni, hogy a magas vércukorszinttel, vagy koleszterinnel küzdők körében miért olyan súlyos a betegség lefolyása.

Az egyik kutató úgy véli, a SARS-CoV-2 vírus kiiktatásának az egyik legfontosabb eleme, hogy megértsük azt a metódust, amivel az anyagcserénket befolyásolja. Amint ezt megértettük, utána megoldást kell találni, hogy elvonjuk a vírus túléléséhez szükséges legfontosabb forrásokat a környezetből.

A tüdőszövetek elemzése során észrevették a kutatók, hogy a fenofibrát sikeresen megfordította a metabolikus folyamatokat, amivel a koronavírus képes volt a szaporodásra, és állításuk szerint nagyjából öt nap leforgása alatt szinte teljesen semlegesíteni tudták a vírust. A kutatók állítása szerint innentől kezdve azon fognak tevékenykedni, hogy ezt klinikai kísérletekkel is alátámasszák.

https://liner.hu/megemelkedhet-a-hiv-a-tbc-es-a-malaria-aldozatainak-szama-a-koronavirus-jarvany-kozepette/

Azahriah bejelentette ideiglenes visszavonulását

A fiatal előadóművész pihenésre és fejlődésre hivatkozva tart szünetet karrierjében.

Több mint ötvenszer szúrtak meg egy 15 éves fiatalt Franciaországban, majd élve felgyújtották

Kegyetlenül meggyilkoltak egy 15 éves fiút a dél-franciaországi Marseille-ben, ami újabb bizonyítéka a városban dúló kábítószerrel összefüggő erőszaknak.

Tajvanon új irányt vett a szórakoztatás, kínai inváziót feldolgozó művek kerültek előtérbe

A tajvani szórakoztatóipar korábban tabuként kezelt témája, a potenciális kínai invázió most a könyvektől a társasjátékokig számos platformon megjelent.