Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Génmódosított juhok hozhatják el az áttörést egy halálos betegség kezelésében

Az elmúlt években már több alkalommal is lehetett hallani génmódosított növényekről és állatokról, azonban egy friss kutatásban olyan eredményeket értek el, melyek áttörést hozhatnak egy halálos gyermekkori betegség kezelésében.

Feltaláltak egy eljárást, amivel visszafordítható a halláskárosodás

Kutatók lézeres szemműtéthez hasonlították az új módszert, melynek segítségével egyetlen beavatkozással visszaállítható a hallás korábbi állapota.

Egyre több fiatalt érint az alattomosan kialakuló porckorongsérv

Élete során mindenkinek volt már – vagy lesz – porckorongsérve, ami az esetek többségében nem jár klinikai tünetekkel, például erős fájdalommal, azonban a panaszokkal küzdők bizonyos részének szüksége van műtéti megoldásra is.

Újabb lépést tettek kutatók az Alzheimer-kór kialakulásának megértése felé

Régóta rejtély övezi az Alzheimer-kór kialakulásának körülményeit – nem véletlen, hogy tudósok éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy kiderítsék, milyen mechanizmusok állhatnak az idős korban jelentkező rendellenesség mögött.

Molekuláris úton működő eljárással megállítható a rosszindulatú daganatok növekedése

Amint sejtjeink kölcsönhatásba lépnek a szomszédos szövetekkel, illetve az extracelluláris mátrixnak nevezett környező anyaggal, olyan mechanikai feszültségeknek vannak kitéve, amelyek befolyásolhatják viselkedésüket.

További Hírek

Korszerű terápiás lehetőségek nyíltak meg több ezer súlyos beteg számára

Magyarország relatív versenyhátránya csökkent az innovatív terápiák elérhetősége terén.

Edzőtermi kísérleti egerek inspirálhatják a demencia elleni új terápiát

Már egy ideje tudjuk, hogy a testmozgás jót tesz az agynak, az viszont még nem világos, pontosan milyen mértékben képes javítani a központi idegrendszer legfőbb szervének egészségét.

Speciális kezelési módszert fejlesztettek ki májrák ellen

Kínai kutatók új, háromoldalú módszert dolgoztak ki a májrák elleni küzdelem jegyében, amely az egereken végzett tesztek során rendkívül ígéretesnek bizonyult. A technika a gyógyszereket és a CRISPR-Cas9 génszerkesztést kombinálja lipid nanorészecskékkel, majd ultrahanggal aktiválja őket.

Megállíthatja a fiatalok vére az öregedést

Igaza lehetett a mesékből és horrorsztorikból ismert vámpíroknak, egy új tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a huszonévesek vére lehet a titka annak, hogy örökké fiatalok maradjunk.

Robusztus védelmet nyújt rákkal szemben a himalájai gyógygomba

A kínai orvoslásban évszázadok óta használt himalájai gombákból kivont extraktum segítségével olyan szert állítottak elő, amivel akár negyvenszer hatásosabban pusztíthatóak el a ráksejtek, mint a hagyományos készítményekkel.

Koronavírus-fertőzés utáni tünetegyütteseket kezelnek Hévízen egy különleges terápiával

A poszt-Covid tüneteiből való felépülést segíti az a rehabilitációs eljárás, amelyet hévízi szakemberek dolgoztak ki a helyi önkormányzat támogatásával.

Áttörő kezelési módszert mutattak be bőrrák ellen

Ha sikeresen zárulnak a humán kísérletek, elképzelhető, hogy a közeljövőben otthon is kezelhetjük majd a bőrrákot.

Mozgással és rendszeres testedzéssel lelassítható a rákszövetek burjánzása

Ausztrál kutatók felfedezték, hogy folyamatos, kitartó mozgással és egészséges életmód folytatásával csökkenthető a daganatos sejtek túlszaporodásának esélye.

Úttörő géntechnikával állítható meg a kopaszodás

Korszakalkotó felfedezést tettek amerikai kutatók, rájöttek ugyanis, milyen tényezők befolyásolják állatoknál és embereknél a kellemetlen hajvesztést.

Íme egy új eszköz, melynek segítségével búcsút inthetnek a dialízisnek a vesebetegek

A közvetlenül a szervezetbe beépíthető mesterséges vese nemrégiben nyerte el az egyik amerikai vállalat 650 ezer dolláros pályázatát, így hamarosan elkészülhet a korszakalkotó eszköz első prototípusa.