Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A fiatalok tudtuk nélkül terjesztik a koronavírust

Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok első számú infektológusa úgy véli, azok a fiatalok, akik a szociális élet kiteljesítése gyanánt bárokban töltik a szabadidejüket, és azt gondolják, nem lesz súlyos fertőzésük, gondatlanul ugyan, de a vírus malmára hajtják a vizet.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok első számú infektológusa úgy véli, azok a fiatalok, akik a szociális élet kiteljesítése gyanánt bárokban töltik a szabadidejüket, és azt gondolják, nem lesz súlyos fertőzésük, akaratlanul ugyan, de a vírus malmára hajtják a vizet.

A Georgetown Egyetem által tartott rendezvényen arról kérdezték a Fehérház koronavírus elleni munkacsoportjának első emberét, hogy kik azok, akik a koronavírussal kapcsolatban megbízható információval tudnak szolgálni. Fauci egyszerű választ adott, szerinte az „elismert egészségügyi hatóságokban” lehet bízni, és úgy véli, benne is. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Fauci ennek kapcsán azt hangsúlyozta, a legfontosabb a tudománynál és a bizonyítékoknál maradni, és nem szabad felülni semmilyen „politikai értelmetlenségnek” például a maszkok témájában. Nem véletlen az utalás, ugyanis az elmúlt idők során a vírusnak számos aspektusa politikai játékszerré vált, például az egyes közösségek újranyitása, és az intézkedések lazítása.

https://liner.hu/elkepeszto-szamu-uj-koronavirus-fertozottet-azonositottak-az-egyesult-allamokban/

Az elmúlt idők egyik legvitatottabb témája ilyen szempontból az iskolák újranyitása volt, Donald Trump elnök például maga is kritizálta a CDC-t, amiért az iránymutatások, amiket erre vonatkozóan kiadtak, túlságosan „bonyolultak”. Fauci ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy alapvető elvként kell tekintsünk a gyerekek lehető legnagyobb biztonságban tartására az iskolákban.

Fauci szerint ugyan a távoktatás rendkívüli kockázatokkal jár a gyermekek fejlődésére nézve, valamint azok szüleire nézve is, de jelen helyzetben muszáj mérlegelni ennek viszonylatában a gyermekek, illetve a tanárok biztonságát és egészségét is. Ezek összevetése alapján lehet csak megállapítani az adott körzetben, hogy újra szabad-e nyitni az iskolákat.

Az infektológus úgy véli, emelkedni fog a koronavírus következtében életüket vesztők száma – alapul véve, hogy az elmúlt időben mekkorát ugrott a kórházba kényszerült betegek mértéke – valamint azt is leszögezi, hogy szerinte a közeljövőben nem fog visszatérni a halálozási ráta az áprilisban megszokott, relatíve normális szintekhez.

https://liner.hu/donald-trump-borzalmas-dontesnek-tartja-az-iskolabezarasokat/

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.