Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,92 Ft
Euró
392,18 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
62,216 $

Már Henry Kissinger is Ukrajna ellensége, felkerült a halállistára

Úgy tűnik, az ukránok nem tűrik, ha valaki az érdekeikkel és elképzeléseikkel ellentétes álláspontot fogalmaz meg. 

Fotó: Twenty20
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Henry Kissinger, az Egyesült Államok korábbi külügyminisztere a napokban a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet, amelyben Ukrajna is téma volt: a 98 éves volt politikus azonban kihúzta a gyufát az ukránoknál, ugyanis azt mondta, hogy 

„a tárgyalásokat a következő két hónapban meg kell kezdeni, mielőtt ez olyan felfordulást és feszültséget okoz, amelyet nem lesz könnyű leküzdeni.“ Soron kívül Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

„Ideális esetben a választóvonal a status quóhoz való visszatérés lenne. A háború folytatása ezen a ponton túl már nem Ukrajna szabadságáról szólna, hanem egy új háborút jelentene Oroszországgal szemben“

– jelentette ki. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonnal reagált, és azt mondta, hogy „úgy tűnik, Kissinger úr naptárában nem 2022-es év, hanem 1938-as van, és úgy gondolta, hogy nem Davosban, hanem az akkori Münchenben beszél a közönséghez“, és az elnök körei egyértelművé tették, hogy nem tesznek területi engedményeket Oroszországnak. 

A Mitrovorec ukrán szélsőjobboldali honlap azonban máris úgy értékelte a reálpolitikus Henry Kissinger szavait, hogy Ukrajna ellenségévé nyilvánította, és felvették a halállistájukra, amelyen többek között Orbán Viktor is szerepel. 

A portál indoklása szerint a volt amerikai külügyminiszter mindezzel részt vesz az oroszok Ukrajna ellen indított akciójában, terjeszti a fasiszta orosz narratívát, amely szorgalmazza ukrán területek Oroszországnak való átadását – írja a Mandiner

A Mitrovorec évek óta működik Ukrajnában, és bár hivatalosan nincs köze az államhoz, kérdéseket vet fel, hogy mégis hogy vannak olyan információk birtokában, mint a felkerült személyek lakcíme és személyes adatai. 

Bár az ukrán elnökség több olyan újságot bezáratott, amely az ő nézetükkel ellentétes narratívát hangoztatott, és pártokat is tiltottak be, a Mitrovorec ellen nem léptek fel, a hivatalos álláspont a „sajtószabadság védelme“. 

A listán még egy 12 éves orosz kislány is szerepel, akinek mindössze annyi volt Ukrajna ellen a bűne, hogy két éve az ENSZ Biztonsági Tanácsát és a francia elnököt az ukránok által éveken át bombázott, donbászi gyermekek életének védelmére szólította fel videóüzenetben.

Rendőröket öltek fegyveres támadók Oroszországban

A hatóságok szerint a fegyveres támadók is életüket vesztették.

Lisztes Krisztián szerint a Ferencváros a legjobb csapat az NB1-ben

Lisztes Krisztián fia góllal és gólpasszal tért vissza a sérülését és a nehezebb időszakát követően, de még mindig nagyon fiatal, sokat fejlődhet a jövőben.

Több MI-alkalmazást is eltávolít az App Store-ból az Apple

A 404 Media kritikus riportját követően az Apple több, meztelen képek készítésére alkalmas MI-alkalmazást is eltávolított az App Store-ból.