Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Vitalij Klicsko: Oroszország továbbra is abban bízik, hogy el tudja foglalni Kijevet

Kijev polgármestere szerint mindenki számára világos, hogy nincs szó semmilyen különleges műveletről, a támadások célja ugyanis nem más, mint az ukrán nép kiirtása.

...svg content...Fotó: Volodimir Klicsko volt nehézsúlyú ukrán profi ökölvívó és fivére, Vitalij Klicsko kijevi polgármester panelbeszélgetésen vesz részt az 51. Világgazdasági Fórumon Davosban 2022. május 23-án. Az esemény május 26-ig tart. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz erők kelet-ukrajnai előrenyomulása, valamint a donbászi régió erőteljes offenzívája arra utal, hogy ez a terület áll az erőfeszítéseik középpontjában, azonban Vitalij Klicsko arra figyelmeztetett, miszerint Oroszország „még nem végzett” a városával.

A The Guardian beszámolója szerint a polgármester meggyőződése, miszerint Moszkva még mindig abban bízik, hogy átveheti az uralmat az ukrán főváros felett, a davosi diplomatáknak nyilatkozva pedig hozzátette, nem titok, hogy Oroszország prioritása az egész ország átvétele. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

„Mindenki számára világos, hogy nincs szó semmilyen különleges műveletről… ugyanis a támadások célja nem más, mint az ukrán nép kiirtása” – mondta.

Az egykori nehézsúlyú ökölvívó testvérével, Volodimir Klicskóval együtt Ukrajna védelmének egyik kiemelkedő alakja, a polgármester pedig korábban arról vallott, miszerint „dicsőség lenne meghalni a hazáért”.

Oroszország már többször is tagadta a vádakat, amelyek szerint az oroszok erők népirtást és háborús bűncselekményeket követtek el Ukrajnában, azonban számtalan bizonyíték látott napvilágot ennek ellenkezőjéről.

A Sky News cikkéből kiderül, miszerint az orosz hadsereg áprilisban nagyszabású kivonulási műveleteket hajtott végre Kijevből, miután nem sikerült leverniük a heves ukrán ellenállást, egyúttal nem tudták ellenőrzésük alá vonni a várost.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.