Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

A bajnoki elsőség nem jött össze, de Klopp így is megelőzte Guardiolát

A németet választották az év edzőjének a Premier League-ben.

...svg content...London, 2022. május 14. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje (j2) ünnepel a bajnoki trófeával, miután megnyerték az angol labdarúgó FA-Kupa döntõjében játszott Chelsea – Liverpool mérkõzést a londoni Wembley stadionban 2022. május 14-én. A Liverpool a gól nélküli mérkõzést követõen tizenegyesekkel 6-5-re gyõzött. MTI/AP/Ian Walton
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Liverpoolnak annak ellenére sincs oka szomorkodni, hogy rendkívül szoros csatában bár, de a hétvégén alulmaradtak a bajnoki címért folytatott küzdelemben a Manchester Cityvel szemben. Hiszen ott van még a szombati BL-döntő, valamint a már megnyert Ligakupa és FA-kupa.

A Vörösök tehát jó formában vannak, Klopp pedig erre a szezonra is rendkívül stabil csapatot állított össze. Nem is csoda, hogy ő kapta meg a Sir Alex Fergusonról elnevezett, az év Premier League edzőjének kijáró díjat. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

„Hatalmas megtiszteltetés, egy őrületes szezon végén. Persze nem ez volt a legjobb eredmény számunkra, de már túl vagyunk rajta” – utalt a díjra, valamint a zárófordulóra, ahol végül a sírból hozta vissza a bajnoki címet a Manchester City.

Klopp nem felejtette el kiemelni a kollégáit sem, akik szintén magas szakmai szinten segítették a munkáját: „az edzői stáb tudja, hogy mennyire nagyra értékelem őket” – folytatta.

A díj odaítéléséről a Premier League, a Championship, a League One és a League Two – edzőinek szavazatai alapján döntenek. Ezek alapján Jürgen Klopp után a legtöbb szavazatot Steve Cooper (Nottingham Forest), Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Nathan Jones (Luton Town) és David Moyes (West Ham) kapta – írta meg a Marca.