Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Texasi tömeggyilkosság: már 19 diák halt meg a mészárlásban

Időközben nőtt az áldozatok száma a texasi tömeggyilkosságot követően, amit egy fiatal követett el, ezzel Amerika történelmének egyik legszomorúbb napját okozván.

Fotó: Unsplash/Spenser Sembrat
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elsők között számoltunk be a Texasban történtekről, ami már a sokadik hasonló eset volt az államokban. Arra azonban senki nem számított, hogy tömeggyilkosság történt, eleinte két elhunytról jelentettek, majd sorra erősítették meg az újabb áldozatokat.

Nem sokkal azután, hogy 18 agyonlőtt diákról jelentett a rendőrség, megerősítették, hogy már 19 diák hunyt el, mellettük két felnőttel. A hivatalos tájékoztatás szerint összesen eddig 21 áldozata van a Robb általános iskolában végrehajtott vérengzésnek.

A lövöldözőt már soha nem vonhatják felelősségre, miután a rendőrség megölte a lövöldözés ideje alatt. Mindössze három nappal a mészárlás előtt a gyilkosságokat elkövető fiatal két AR15-ös típusú puskáról töltött fel totót az Instagram oldalára.

Többen is megerősítették, hogy a bizonyos fiók Salvador Ramosé volt, aki eddig legkevesebb 21 ember halálát okozta. A támadás előtt a saját nagymamáját is meglőtte, akit jelenleg kritikus állapotban kezelnek egy helyi kórházban. Ez szintén hivatalos információ, amit a texasi hatóságok erősítettek meg a CNN-nek.

Salvador Ramos egy helyi Wendy’s-ben dolgozott, nappali műszakosként, amit az étterem egyik vezetője árult el a CNN-nek. Adrian Mendes elmondása szerint Ramos többnyire magának való volt, olyan csendes típusnak tűnt, aki nem sokat beszél. „Nem igazán barátkozott a többi alkalmazottal. Csak dolgozott, megkapta a fizetését, és bejött a csekkjeiért.”

Személyesen azonban nem ismerte a gyilkost, legtöbbször nem is látta, mivel különböző műszakban dolgoztak. Ramos öt napot dolgozott egy héten, délelőtt 11 órától délután 4-ig vagy 5-ig.

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.