Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Texasi lövöldözés: lesújtó hírek érkeztek, 14 gyermek és egy tanár is meghalt

Fotó: Twenty20
not image

Nagy Noel

2022. május 24. - 23:21

Kezdetben csak arról voltak hírek, hogy sérülésekkel szállítottak kórházba egy tucatnyi gyermeket, Texas kormányzója azonban tragikus híreket közölt.

Greg Abbott helyi idő szerint kedd délután ugyanis bejelentette, a texasi Uvaldéban található Robb Általános Iskolában történt lövöldözés során 14 gyermek és egy tanár vesztette életét – írja a New York Post.

Mint arról magunk is beszámoltunk, lövöldözés kezdődött a texasi általános iskolában, ám akkor még csak arról voltak hírek, hogy 13 gyermeket kellett kórházba szállítani különböző fokú sérülések miatt.

A BBC beszámolója szerint a lövöldözőről egyelőre annyit tudni, hogy egy 18 éves fiatalember volt, aki már nincs életben, így feltehetően a kiérkező rendőrök ölték meg. Greg Abbott kormányzó annyit erősített meg, hogy egy pisztolyt és talán egy puskát is használhatott a támadás során.

A BBC a helyi amerikai média beszámolói alapján úgy tudja, a helyi 18 éves fiú feltehetően azzal kezdte a mészárlást, hogy a saját nagymamáját lőtte le. A CBS tudomása szerint a fiú egy uvaldei középiskolába járhatott, de ez nem megerősített információ.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A halálos áldozatok száma potenciálisan tovább nőhet, ugyanis nem csak az uvaldei kórházba, hanem San Antonióba is szállítottak egy gyermeket, illetve egy 66 éves nőt, utóbbi pedig kritikus állapotban van.

Az Egyesült Államokban egyáltalán nem nevezhető ritkának az iskolai lövöldözés, ezek azonban ritkán szoktak általános iskolákban történni. Az USA-t leginkább a Sandy Hook Általános Iskolában történt lövöldözés sokkolta, amelynek sorát 26 embert öltek meg, 20 közülük 5-6 éves gyermek volt.

Mivel sokszor előfordult, hogy az iskolai lövöldözők csak azért hajtották végre tettüket, hogy bekerüljenek a hírekbe és „végre népszerűek legyenek”, ezért az elmúlt idők során a legtöbbször nem hozta nyilvánosságra a média a lövöldöző nevét – ez feltehetően most is így fog történni.