Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,65 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,48 Ft
Bitcoin
57,467 $

Az ukránok bevetették a híres Switchblade kamikaze drónt, íme az elképesztő videó az akcióról

Az ukrán erők nyugati fegyverek segítségével szállnak harcba az orosz erőkkel, most pedig bevetették a híres amerikai Switchblade kamikaze drónt.

Fotó: Wikimedia Commons
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A nyugati országok különböző típusú fegyvereket biztosítanak az ukrán erőknek, hogy felvehessék a versenyt az orosz erők által használt fegyverekkel, s mint ismert, az Egyesült Államok több biztonsági célú támogatást is biztosított Ukrajnának a háború kezdete óta, több százmillió dollár értékben.

Ezen csomagokban megannyi katonai felszerelés lapul, a fegyvereken túl pedig páncélozott járművek, rakétarendszerek, kommunikációs eszközök, illetve drónok is érkeznek Ukrajnába. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Felháborító Karácsony Gergely műmacsó stílusa”

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban azt kérte az Egyesült Államoktól, hogy biztosítsanak repülőgépeket is az ukrán erők számára, ám az amerikai kormány álláspontja változatlan a témában, így továbbra sem küldenek repülőgépeket Ukrajnába.

Helyettük azonban olyan speciális katonai eszközöket küldtek az ukrán erőknek, mint például a Switchblade kamikaze drón, mely olyan apró, hogy akár egy hátizsákban is elfér. Szakértők szerint a Switchblade drónok még a Javelin-rakétáknál is pontosabbak, a drón operátora pedig pár percnyi felkészülési idő után egy vezérlővel, valamint a drónon elhelyezett kamera segítségével precíziós támadást indíthat a célpont ellen.

Az eszköz egy kamikaze drón, magyarul a bevetést követően azonnal megsemmisül, az ukrán erők pedig már be is vetették a különleges fegyvert, melyről videót is készítettek:

Eljárást indít a Meta ellen az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság eljárást indít a Meta Ellen a hamis hírek megfelelő szűrésének elmulasztása miatt.