Dollár
397,19 Ft
Euró
419,12 Ft
Font
489,06 Ft
Bitcoin
17,169 $

Újabb nyugati fegyverszállítmányt semmisítettek meg az oroszok

Fotó: Kelet-Ukrajnába vezényelt ukrán ejtőernyősök egy katonai szállítógépbe szállnak a Kijevtől mintegy 120 km-re nyugatra fekvő Zsitomir közelében lévő katonai támaszponton 2018. december 6-án. Petro Porosenko ukrán elnök javaslatára november 28-tól hadiállapotot vezettek be 30 napra tíz ukrán megyében a Kercsi-szorosnál történt orosz agresszió miatt. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Oroszország bejelentette, egy újabb nyugati fegyverszállítmányt sikerült megsemmisíteniük, amit az ukránok így már soha nem használhatnak fel.

Oroszország előre közölte, nem fog különbséget tenni az ukrán és a nyugati fegyverek között. Ez pedig azt jelenti, hogy ugyanúgy készek megsemmisíteni az Ukrajnába küldött nyugati fegyverszállítmányokat, mint bármely más esetben.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Korábban több ilyen szállítmányt a földdel tettek egyenlővé, bár a károk mértéke egyelőre nem ismert. Nem tudni pontosan, hogy milyen fegyvereket semmisítettek meg az orosz erők, miközben az USA és a többi nyugati ország tonnaszámra küldi a harci eszközöket.

Oroszország most azt állítja, hogy Zsitomírnál semmisítettek meg egy nyugati fegyverszállítmányt, de itt sem tudni, hogy pontosan mekkora és milyen szállítmányról van szó. A Sky News az Interfax orosz hírügynökségen keresztül számolt be a fegyverszállítmány megsemmisüléséről.

A The Guardian hozzáteszi, az Interfax szerint az oroszok tengerről indított Kalibr rakétákat használtak az akciójuk során, és valójában egy jelentős fegyverszállítmányról van szó.