18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,06 Ft
Euró
385,47 Ft
Font
449,12 Ft
Bitcoin
65,896 $

Bűnösnek vallotta magát a háborús bűncselekményekkel vádolt orosz katona

A hatalmas médiaérdeklődés miatt a tárgyalás folytatását csütörtökre napolták.

...svg content...MTI/EPA/OLEG PETRASYUK
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A 21 éves Vadim Sishimarint háborús bűnökkel és előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel vádolták meg, a katona áldozata egy 62 éves civil férfi volt, akit Csupahivka településén gyilkolt meg.

Sishimarin arra a bírósági kérdésre, miszerint bűnösnek tartja-e magát az ellene felhozott vádpontokban, köztük a háborús bűnökben és az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosságban, igennel válaszolt. Soron kívül 3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Az ukrán államügyészség szerint Sishimarin őrmester négy másik katonával együtt ukrán tűz alá került, majd egy személyautóval menekültek Csupahivkába, ahol megpillantottak egy kerékpározó, közben telefonáló férfit.

A vád szerint Shishimarin egy másik katona utasítására megölte a civilt, hogy az ne tudjon beszámolni az ukrán katonáknak a jelenlétükről. A hatóságok információja szerint egy kalasnyikovból több lövést adott le az autó ablakán keresztül, áldozata fejére célozva.

A meggyilkolt civil családja is a tárgyalóteremben volt, tanúskodni akartak az elkövető ellen, aki akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, amennyiben minden vádpontban bűnösnek találják – írta meg a The Guardian.

Mindeközben Moszkva is reagált a perre, a Kreml szóvivője, Dimitrij Peszkov egyenesen felháborítónak nevezete a vádakat, melyről állítólag semmilyen információval nem rendelkezik az orosz fél.

Peszkov korábban úgy nyilatkozott, hogy az említett háborús bűncselekmények legtöbbje „megrendezett incidens”. A szóvivő szerint Moszkva diplomáciai lehetőségei korlátozottak, mivel ukrajnai képviseleteik a háború kezdete óta nem működnek.

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.

3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Húsz perc híján négy órán át tartott Robert Fico operációja az ellene elkövetett merénylet miatt, és most már csak a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdeni a sérüléseivel.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.