Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

200 dolgozó is koronavírus-fertőzött lett egy miami kórházban

Az Egyesült Államokban jelenleg Florida állam az egyik legsúlyosabb koronavírus-epicentrum, naponta dőlnek meg a negatív rekordok mind a fertőzöttek, mind a halálesetek tekintetében, ami egyre nagyobb terhelést okoz a kórházaknak.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Egyesült Államokban jelenleg Florida állam az egyik legsúlyosabb koronavírus-epicentrum, naponta dőlnek meg a negatív rekordok mind a fertőzöttek, mind a halálesetek tekintetében, ami egyre nagyobb terhelést okoz a kórházaknak.

Mint ahogyan azt már tapasztaltuk, a koronavírus válogatás nélkül fertőzi az embereket, így foglalkozásra tekintet nélkül is. Az egészségügyi dolgozók sem kivételek, ami pedig az eszkalálódó floridai koronavírus-helyzet közepette nagyon rossz ómen, hogy egyre több COVID-19 fertőzöttet azonosítanak ebben a demográfiában. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Példának okáért a Miami városában található Jackson Health egészségügyi intézetnek jelenleg közel 200 dolgozója kényszerült betegszabadságra vonulni, miután mindegyiküknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A kórház kommunikációs igazgatójának elmondása szerint ez azt jelenti, hogy körülbelül 10-12 napig nem térhetnek vissza dolgozni.

https://liner.hu/szakerto-a-koronavirus-instabilitasba-taszithatja-az-egyesult-allamokat/

A kórház szóvivője szerint július 1-je óta 887 dolgozó esetén azonosították a koronavírust, legtöbbjük esetében tünetmentes formában, valamint ebbe a számba beletartoznak azok is, akik valamilyen formában érintkeztek a fertőzöttekkel. A tesztek pozitivitási aránya is kifejezetten lesújtó, a mintavételek 23%-a zárul ugyanis pozitív eredménnyel.

Ebből kifolyólag a kórház 100 ideiglenes ápolót kényszerült felvenni, hogy lépést tudjanak tartani a koronavírus okozta feszített tempóval. A kórház szóvivője megerősítette, az ideiglenes ápolók több mint fele munkába állt már, és még további ápolókat is vettek fel, őket viszont már tartós munkavégzésre.

Hétfőn az egészségügyi intézmény egyik fő infektológusa úgy fogalmazott, hogy Miami már hivatalosan is a járvány epicentrumának tekinthető, és amit hat hónappal ezelőtt Vuhanban lehetett tapasztalni, az most a floridai nagyváros mindennapjainak része.

Miamiban jelenleg 81 025 igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, az elhunytak száma pedig jelen pillanatban 1274-et mutat.

https://liner.hu/all-a-bal-az-usa-ban-a-kulfoldi-diakokra-vonatkozo-oktatasi-tiltas-miatt/

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.