Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,28 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
452,53 Ft
Bitcoin
66,462 $

Oroszország: a légvédelem három ballisztikus rakétát és hat drónt semmisített meg Ukrajnában

Az orosz védelmi minisztérium legutóbbi jelentésében számos ukrán célpont elpusztításáról számoltak be, köztük rakétákat, drónokat és lövedékeket semmisítettek meg.

...svg content...Fotó: A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvétel a fekete-tengeri Kígyó-szigetről. MTI/AP/Maxar Technologies
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov csütörtökön közölte, miszerint az orosz légvédelem öt ukrán drónt semmisített meg a harkovi Glubokoje és Liptsy közelében, valamint a Donyecki Népköztársaságban lévő Alekszandrovka és Donyeck környékén.

Hozzátette, a légvédelem az elmúlt nap folyamán egy drónt és három Tochka-U ballisztikus rakétát pusztított el a Kígyó-sziget felett, továbbá 10 Smerch MLRS lövedéket semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaságban található Polevoje közelében. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Az orosz védelmi minisztérium május 9-én bejelentette, miszerint az ukrán vezérkar, Volodimir Zelenszkij utasítására, valamint amerikai és brit tanácsadók közvetlen bevonásával nagyszabású provokációt tervezett annak érdekében, hogy elfoglalja a Kígyó-szigetet.

Ezt azonban az orosz fegyveres erők meghiúsították, ennek következtében Ukrajna négy repülőgépet, egészen pontosan három Su-24-est és egy Su-27-est veszített, továbbá 10 helikoptert és közel 30 drónt – jelentette a TASS.

A tengeren három Centaur-osztályú páncélozott támadóhajó pusztult el, amelyek az ukrán haditengerészet tagjait szállították, emellett több mint 50 ukrán szabotőr semmisült meg a tengeren, illetve a parton.