Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,95 Ft
Euró
398,12 Ft
Font
477,15 Ft
Bitcoin
62,452 $

Az USA minden lépését támogatja a NATO-hoz csatlakozni kívánó államokat

A Fehér Ház sajtószóvivője, miután csütörtökön Finnország hivatalosan is bejelentette csatlakozási szándékát a NATO-hoz, közölte, támogatni fogják a skandináv országok jelentkezését.

...svg content...Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivõje. MTI/EPA pool/Michael Reynolds
Európa
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egyesült Államok Svédország és Finnország minden lépését támogatja a NATO-csatlakozás felé az oroszok ukrajnai inváziójának fényében, írta meg a Sky News.

Finnország csütörtökön jelentette be hivatalosan, hogy benyújtja csatlakozási kérelmét, és minden valószínűség szerint napokon belül követheti példájukat Svédország is. Soron kívül Szentkirályi a budapesti korrupcióról: Karácsony hagyta, hogy mindenki szabadon garázdálkodhasson

A lépést több ország, köztük Franciaország és Németország is üdvözölte és biztosította őket a támogatásáról az Egyesült Államok is Jen Psaki, a Fehér Ház sajtófőnöke révén:

„Támogatnánk Finnországot és/vagy Svédországot a NATO-csatlakozásban, ha benyújtják a kérelmet. Bármilyen döntést hozzanak, azt tiszteletben tartjuk” – mondta.

Oroszország is reagált a helyzetre, ők kevésbé voltak megértőek a skandináv államokkal, itt írtunk bővebben arról, hogyan fogadták a bejelentést.

Elkezdődött: Izrael bejelentette, rakétaesőt indított ellenük Irán (videó)

Úgy tűnik, Irán hadat üzent Izraelnek, amivel még inkább kiszélesedhet a háború a Közel-Keleten.