Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

A Wall Street már abban reménykedik, hogy az USA elérte az infláció csúcspontját

A hét gazdasági adatai közül az inflációs mutatók lesznek a legfontosabbak.

...svg content...Fotó: Twenty20
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

A negyedéves eredménydömping jelentős részén ugyan már túl van az amerikai tőzsde, ugyanakkor még számos fontos információra várnak a szakemberek – köztük az olyan autóipari szereplők jelentéseire, mint a Toyota Motor.

A hétfői és a keddi negyedéves adatok alapján több vállalat is komoly csökkenést jelentett, a Rivian több mint 20%-kal, az Electronic Arc 12,7%-kal, a BionTech pedig 2,66%-kal esett vissza – írta meg a Barron’s. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A gazdasági adatok alapján a közgazdászok szerint további nehézségek elé néz az Egyesült Államok, a Wall Street szakembereinek reményeivel ellentétben pedig az infláció vélhetően tovább nő majd. A pénzromlás mértéke márciusban már elérte 40 éves csúcsát, 8,5%-ával pedig a korábbi várakozásokat is felülmúlta.

Az élelmiszerárak áprilisra közel 9%-kal növekedtek az USA-ban, jó hír azonban, hogy a munkanélküli kérelmek aránya tovább csökkent, a múlt hónapban 184 000-re. A Covid-válság idején a mostaninak a többszöröse volt ez a szám.

Mindazonáltal az Egyesült Államok gazdasági bővülése az év első két hónapjában elmaradt a várttól, a háború pedig komolyabb hatással van a mutatókra, mint ahogyan azt várták. Az 1,1%-os növekedés helyett ugyanis 1,4%-os visszaesést hozott az első negyedév.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.