Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,07 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
65,443 $

USA: „huhogás, valótlanság, hazugság“ Vlagyimir Putyin beszéde

A Pentagon nem változtat az álláspontján, továbbra is sürgeti a segélycsomagok szállítását Ukrajnának. 

...svg content...Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal a gyõzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott gyõzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Metzel
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Pentagonban tartott tájékoztatón John Kirby, a védelmi minisztérium szóvivője sürgette az amerikai kongresszust, hogy fogadjon el törvényt a most elé kerülő, 33 milliárd dolláros katonai és gazdasági segélycsomag engedélyezéséről Ukrajnának, hogy a fegyverek folyamatos áramlása e hónap végén túl is folytatódhasson. 

A Pentagon szóvivője egy riporter kérdésére nem volt hajlandó „patthelyzetnek“ nevezni az ukrán-orosz harcok jelenlegi állását a keleti donbászi régióban. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

„Nem neveznénk a klasszikus értelemben vett patthelyzetnek“ – mondta, majd megjegyezte, hogy az emberek a kifejezést jellemzően az első világháborús lövészárokharcokra és a területi elmozdulás nélküli harcokra használják.

Kirby szerint „sok tüzérség megy oda-vissza“, és a falvak ellenőrzése gazdát cserél az orosz és az ukrán erők között. De hozzátette: „nem látjuk, hogy az oroszok sokat haladnának, és úgy gondoljuk, hogy le vannak maradva a saját menetrendjükhöz képest, és nem sok földrajzi előrelépést érnek el“. 

Kirby azt kiemelte, hogy Putyin korábban a nap folyamán elmondott, a náci Németország második világháborús vereségét megünneplő, sérelmekkel teli beszédét „ugyanaz a harsányság, ugyanazok a hazugságok, őszintén szólva, valótlanságok jellemezték a retorikáját illetően, mint amit a háború kezdetétől fogva hallottunk“ – írja a The Guardian.

Kirby szerint Putyin arról beszélt, hogy a háború „indokolt akció“ volt. „Nem az“ – szögezte le. És arra is nemet mondott, hogy a konfliktust Ukrajna provokálta volna ki. 

„Tudják, ki van Ukrajnában? Az ukránok, nem a nácik. Azt kellett volna hallanunk, hogyan fogja befejezni ezt a háborút, és hogyan fogja kivonni az erőit Ukrajnából, egy szuverén nemzet területéről“ – mondta Kirby.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.