Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,33 Ft
Euró
397,11 Ft
Font
476,81 Ft
Bitcoin
63,581 $

Elon Musk a Twitteren: „Ha rejtélyes körülmények között halnék meg, örültem a találkozásnak”

A tweet azután érkezett, hogy Moszkva azzal vádolta meg az üzletembert, hogy katonai kommunikációs eszközöket szállít Ukrajnának.

...svg content...Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója videokonferencia keretében vesz részt a barcelonai Mobil Világkongresszus (MWC) mobil távközlési vásáron 2021. június 29-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Elon Musk, a Tesla, a SpaceX és legújabban már a Twitter első embere némiképp gúnyosan reagált az orosz vezetőktől kapott állítólagos fenyegetésekre, melyek az Ukrajnával kapcsolatos elkötelezettségével kapcsolatban érkeztek.

A közösségi médiában zajló kommunikáció manapság talán minden korábbinál jobban felértékelődött, a platformokra leírt minden egyes szónak komoly jelentősége lehet, főleg, ha azok hivatalos személyektől, vagy épp magasrangú vezetőktől érkeznek. Elon Musk azonban most úgy döntött, egy áthallásos válasszal reagál az oroszok vádjára, ugyanis azt írta bejegyzésében, hogy „Ha rejtélyes körülmények között halnék meg, örültem, hogy találkozhattam veletek”. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

A tweet Dmitrij Rogozin , az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz igazgatójának kijelentéseihez kapcsolódik, aki azzal vádolta meg az amerikai üzletembert, hogy katonai kommunikációs eszközökkel látja el Ukrajnát.

Rogozin azt írta a Telegramon, hogy a Kijevben elfogott 36. tengerészgyalogos dandár parancsnokának tanúvallomása szerint Musk „Starlink” projektjének földi berendezéseit „helikopterekkel szállították az Azov zászlóaljnak és a Mariupolban lévő tengerészgyalogosoknak.”

Musk amellett, hogy a Tesla alapítója és a Twitter új tulajdonosa, a Space X űrkutatási vállalat élén is áll, amelynek célja, hogy embereket juttasson a Marsra, a Starlink projekttel pedig nem kisebb célt fogalmazott meg, mint eljuttatni az internet-hozzáférés lehetőségét olyan helyekre, ahol az valamilyen oknál fogva nem elérhető.

A cégvezető korábban párbajra, pontosabban dzsúdómeccsre hívta ki Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amire Rogozin válaszában „túl gyengének” minősítette Muskot, és „időpocsékolásnak” nevezett egy esetleges mérkőzést.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.