Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,44 Ft
Euró
387,15 Ft
Font
451,32 Ft
Bitcoin
65,769 $

Bakondi szerint helyesen döntött a kormány a fegyverszállítás kérdésében

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ugyanakkor azt is kiemelte, hogy miként segített eddig Magyarország Ukrajnának.

...svg content...Budapest, 2021. november 26. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója a fokozódó migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2021. november 26-án. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Bakondi György az M1-en elhangzott nyilatkozatában a kormány korábban is hangoztatott narratíváját erősítette meg, miszerint fontos, hogy a háború miatti szankciók árát ne a magyarok fizessék meg.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a kormány helyesen cselekedett, amikor kiállt a fegyverszállítmányok ellenzése mellett, ugyanakkor kiemelte, hogy az ország számos téren segítséget nyújt szomszédjának. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Bakondi megemlítette többek között, hogy Magyarország eddig mintegy 3 milliárd forintnyi segélyszállítmányt juttatott el Ukrajnába, emellett pedig további 37 millió eurós felajánlást tett a kormány, melyből iskolák, kórházak épülhetnek újra az országban.

Közölte továbbá, hogy eddig csaknem 675 ezer ukrán menekült lépte át a határt Magyarország felé, a magyar emberek azonban példátlan összefogást mutattak a bajba kerültek támogatását illetően – írta meg a 168.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .