Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,92 Ft
Euró
397,97 Ft
Font
471,62 Ft
Bitcoin
67,103 $

A britek azt állítják, az oroszok továbbra is nem katonai célpontokat támad Ukrajnában, például lakóházakat

A brit védelmi minisztérium hírszerzési információi szerint az orosz hadseregek többek között lakóházakat és közlekedési csomópontokat is támad.

...svg content...Fotó: A Planet Labs PBC által közreadott kép egy orosz rakétatámadásban megrongálódott hídról a dél-ukrajnai Odessza közelében 2022. május 3-án. MTI/AP/Planet Labs PBC
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Számos olyan felvétel lát napvilágot, amin kiégett, romokban heverő lakóházak láthatóak, miközben hidakat, vasútállomásokat érnek támadások. Rengeteg a civil áldozat, csak Mariupolban 20 ezren halhattak meg, és legutóbb kiderült, hogy a helyi színházban egyszerre mintegy 600 ember veszthette életét egy légitámadásban.

Folytatódnak a bombázások és a rakétacsapások, amikről a brit védelmi minisztérium is beszámolt. A britek azt állítják, hogy az orosz erők továbbra is nem katonai célpontokat támadnak Ukrajnában, köztük lakóházakkal, iskolákkal, kórházakkal, valamint közlekedési csomópontokkal. Soron kívül Magyar Péter üzent: Bárhogy is döntötök, én elfogadom

Ez pedig azt jelzi, hogy Oroszország igyekszik meggyengíteni az ukránok elszántságát, ami eddig mindennél erősebb volt. Odessz a, Herszon és Mariupol folyamatos tűz alatt áll, melyek a legfontosabb célpontok közé tartoznak a térségben elfoglalt helyük miatt.

Ezzel azt akarják elérni, hogy teljes ellenőrzés alá vonják a Fekete-tengerhez való hozzáférést, ami lehetővé tenné számukra, hogy övék legyen Ukrajna tengeri kommunikációs vonalai. Ha ez megtörténik, az negatív hatással lenne az ukránok gazdaságára, mely jelenleg romokban hever a háború miatt.

Közölték a Manchester United edzőjével, tárgyaltak Tuchellel

Ezt maga Ten Hag erősítette meg azt követően, hogy végül rá esett a választás, mégsem rúgták ki, hiába a katasztrofális szezon.

Karcsú győzelemmel kezdett Anglia az Európa-bajnokságon a szerbek ellen

Ugyan nem volt kérdés, melyik a jobb csapat Anglia és Szerbia közül, végül elmaradt a gála az angolok részéről.