Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,09 Ft
Euró
388,09 Ft
Font
451,48 Ft
Bitcoin
63,208 $

Oroszország figyelmeztette a NATO-t: „A fegyverszállítások továbbra is a célpontok közé tartoznak”

Az orosz hadsereg korábban hat vasútállomásra mért csapást, hogy ezzel is megnehezítsék az ukránok számára történő fegyverszállítást.

Fotó: A 16. Pomerániai Gépesített Hadosztály katonái a TUMAK-20 gyakorlat keretében kétéltű harci járművel kelnek át egy víztározón az észak-lengyelországi Orzysz gyakorlótéren 2020. november 25-én. MTI/EPA-PAP/Tomasz Waszczuk
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter újfent kijelentette, hogy az orosz hadsereg célul fogja kitűzni a NATO-tól Ukrajnába irányuló fegyverszállítások megsemmisítését – jelentette az orosz RIA hírügynökség.

Soigu hozzátette, hogy a Mariupolban lévő hatalmas Azovstal acélgyárban menedéket kereső ukrán harcosokat szigorúan körbevették, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította az orosz hadsereget, hogy zárjon le minden menekülési útvonalat. Soron kívül Itt a videó az adácsi vonatbalesetről, kamionnal hajtott a vonat elé

Korábban az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a hadsereg bezáratott hat ukrajnai vasútállomást, amelyek szerepet játszottak az ország keleti részén lévő ukrán erők fegyverekkel való ellátásában.

A minisztérium közölte, hogy nagy pontosságú fegyverekkel bombázták az állomásokat, hozzátéve, hogy további 40 katonai célpontot értek el Ukrajnában, köztük fegyver- és lőszerraktárakat – írja a Reuters.

Mindezek mellett egy, a Fekete-tengeren állomásozó orosz tengeralattjáró két Kalibr rakétát is kilőtt ukrajnai célpontokra. „A Fekete-tengeri Flotta tengeralattjárójának legénysége két Kalibr cirkálórakétát lőtt ki előre meghatározott, ukrán területen lévő célpontok ellen” – közölte közleményében az orosz védelmi minisztérium.

Elemzők szerint Magyar Péter akár Orbán Viktor kihívója is lehet

Amennyiben a jövőbeli kihívásokat jól veszi, úgy Magyar Péter lehet a miniszterelnök kihívója 2026-ban.

5,8-as erősségű földrengés rázta meg Tajvant

Kína szomszédját, Tajvant egy erősebb földrengés rázta meg, de egyelőre nem érkezett jelentés károkról.