Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,85 Ft
Euró
396,48 Ft
Font
474,83 Ft
Bitcoin
65,747 $

A britek sem hittek a szemüknek, hogy mit csináltak az oroszok, eleinte Putyin vezethette a hadjáratot

Joe Biden után a brit fegyveres erők vezetője is éles kritikával illette az orosz hadvezetést, kiemelve, hogy milyen hibákat követtek el.

...svg content...Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a 2022-es pekingi téli olimpián aranyérmet nyert sportolók állami kitüntetési ünnepségén a moszkvai Kremlben 2022. április 26-án. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA elnöke, Joe Biden nagyon kritikusan nyilatkozott az oroszok háborújáról, kiemelvén, hogy nem egy alkalommal bolondot csináltak az orosz hadseregből. A brit fegyveres erők sincsenek sokkal jobb véleménnyel az orosz hadvezetésről, ami szerintük hibát hibára halmoz.

A brit fegyveres erők vezetője, Sir Antony Radakin admirális a Wall Street Journalnak adott interjújában azt mondta, meglepődött az orosz katonai hadjárat hibáin, mely rossz hírszerzéssel indult, és ez katasztrofális eredményekhez vezettek.

Az admirális szerint Vlagyimir Putyin irányította a hadjáratot, aki egy egyre inkább elszigetelődő autokratikus vezető vonásait mutatja magán. A britek valóban meglepődtek azon, hogyan jártak el az oroszok, miközben szerint Oroszország arra számított, hogy pár nap alatt képes lesz megszállni Ukrajnát és 30 nap alatt átveszik az ország irányítását.

A neves katonai főnök a hírszerzés sokkoló kudarcának következménye, illetve a hihetetlen arrogancia az, ami ideáig vezetett. „Bármi is legyen a végjátékok, az drasztikusan különbözik a kezdőjátékuktól.”

A hadjárat célja többek között az volt, hogy demonstrálják vele Oroszország erejét és tekintélyét, de a britek szerint ezzel megbuktak, mert a NATO soha nem volt erősebb, mint most – írja a The Guardian. „Az az elképzés, hogy az ukrán nép valamilyen módon úgy döntene, hogy Oroszország felé orientálódik, most abszurdnak tűnik.”

Megmenekülhet a lepusztult óriásteleszkóp, ami egy James Bond filmben is szerepelt

Dollármilliókból próbálják meg fenntartani, ami így sem lesz könnyű feladat.